NOORDSCHESCHUT – Een onderwerp waarin er aandacht is voor mensen die betrokken zijn bij hun club. Dit keer kort aandacht voor Jan ten Cate, een betrokken man bij de zaterdag eersteklasser Noordscheschut

door Gert Meulman

Jan is op dit moment 79 jaar oud en woont in Hoogeveen. Hij is sinds 67 jaar lid van zijn club Noordescheschut. Jan is benoemd tot Erelid en is de mede oprichter van de Supportersvereniging. Deze werd in 1969 opgericht en bestaat dus volgend jaar 50 jaar. Hij zat 27 jaar lang in het bestuur van de Supporters, waarvan 15 jaar als voorzitter. Verder heeft Jan het damesvoetbal opgericht bij Noordscheschut. “Dit werd eerst nog gespeeld bij de zogenaamde wilde bond, de  vergaderingen hiervoor waren in Dalen.”

We betalen niet

Jan heeft zelf gevoetbald, in het 2e elftal. Hij was jarenlang als jeugdleider betrokken en was leider van de B’s, de C’s en vijf jaar lang bij de F’jes. Nu is Jan nog vrijwilliger en maakt hij deel uit van de sponsorcommissie. Verder zit hij samen met Jan Botter, Roelof Santing, Wolter Pol, Jaap Koster, Dries Baas, Aaldert Kammen en Geert Kleine voor onderhoud en schoonmaakwerkzaamheden in de onderhoudsploeg.  “We hebben op dit moment goeie A junioren, het eerste elftal gaat op dit moment in de competitie even wat minder. We betalen niet, want als de sponsors weggaan zakt de hele boel in elkaar.”