Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut de eerste thuiswedstrijd op sportpark De Meulewieke niet tot winst kunnen omzetten. Ondanks dat de equipe van oefenmeester André Mulder voetballend gezien de opponent uit Winsum prima kon bijbenen, stond er na negentig speelminuten toch een afgetekende 0 – 3 score op het scorebord. Waar echte kansen een schaarste bleken deze middag, sprongen de gasten uiterst effectief met de mogelijkheden om.

De thuisploeg niet met dezelfde formatie binnen de lijnen verschijnen waarmee de vorige speelronde een welverdiend punt werd behaald tegen PKC’83. Enkele minuten voor de wedstrijd moest verdediger Ton Kamping geblesseerd afhaken. Zodoende werd Lauren Lanning, na enkele omzettingen, op de linkerflank geposteerd. De thuisploeg kwam fanatiek uit de startblokken. De gasten uit Winsum kozen voor een ietwat afwachtende strategie, loerend op een razendsnelle uitval. Uit één van deze uitvallen werd men meteen gevaarlijk, maar de inzet van Rick Schaaphok verdween naast het doel van Wiebe Zinger. Na een kwartier spelen werd Danny Kiekebelt de diepte ingestuurd, maar diens inzet kon eenvoudig onschadelijk worden gemaakt. In de 20e minuut sloeg dan toch het noodlot toe. Na een aanval over de rechterflank, en onvoldoende defensief wegwerken, was het Schaaphok die de 0 – 1 aantekende. Enkele minuten na de tegentreffer viel er opnieuw een domper te noteren, de geblesseerde Danny Bouwman moest het veld noodgedwongen verlaten. Aron Boer nam de vrijgekomen plaats op het middenveld over. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Noordscheschut was op zoek naar een opening in de vijandige defensie, maar vooralsnog slaagde men daar niet in. Winsum was content met de voorsprong en liet zich in deze fase van de wedstrijd verder ook onbetuigd. Op slag van rust was Kiekebelt nog wel dicht bij de gelijkmaker. Maar zijn prachtige lob, vanaf zo’n vijfentwintig meter, kon met de nodige moeite door de sluitpost van de gasten onschadelijk worden gemaakt.

In het begin van de tweede helft probeerde Noordscheschut opnieuw het heft in handen te nemen. Men opende fel, en na een mooi opgezette aanval over de rechterflank, kon de voorzet van Dennis Hooijer net niet worden binnen gewerkt door één van de voorwaartsen. Na een uur spelen opnieuw een prima aanval van de thuisclub. De behendige Jos Kroezen omspeelde een tegenstander op de achterlijn, maar diens voorzet wist Kiekebelt net niet te bereiken. Enkele minuten later volgde de grootste kans voor de gastheren op de gelijkmaker. Een goede voorzet van Kroezen bereikte het hoofd van Arend Schonewille. Maar op enkele meters voor het doel werd de kopbal van de anders immer zo trefzekere Schonewille, met hangen en wurgen, door de doelman voor de doellijn gekeerd. Na deze honderd procent kans werden de gasten uit Winsum enkele malen gevaarlijk. Deze mogelijkheden werden voornamelijk ingeleid door slordig balverlies van Noordscheschut op het middenveld. In de 67e minuut kwam de thuisploeg goed weg toen een hachelijke scrimmagesituatie voor het doel van Zinger niet tot een treffer leidde. Toch sloeg enkele minuten later het noodlot alsnog toe. Een lange bal van de doelman van Winsum werd foutief ingeschat door de verdediging van Noordscheschut. Schaaphok was er als de kippen bij, omspeelde Zinger en schoot dankbaar de 0 – 2 tegen de touwen. Na deze treffer probeerde Mulder alsnog het tij te keren door de verdienstelijk spelende, maar moegestreden, Lanning te vervangen voor pijlsnelle aanvaller Joey Kikkert. Deze omzetting zorgde wel voor enige druk van de gastheren, maar echte mogelijkheden wist men niet te creëren. Sterker nog, aan de andere zijde kreeg men de deksel op de neus. Enkele minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd maakte Schaaphok zijn derde treffer van deze middag. Vanuit een razendsnelle counter tekende hij met een fraaie stift de 0 – 3 aan.

Noordscheschut – Winsum 0 – 3 (0 – 1)

20e minuut 0 – 1 Rick Schaaphok

70e minuut 0 – 2 Rick Schaaphok

86e minuut 0 – 3 Rick Schaaphok

Opstelling Noordscheschut: Zinger; R. Hooijer, Van Dalen, Benjamins en Lanning (75. Kikkert); D. Hooijer, Kroezen, Bouwman (22. Boer) en Schonewille; Koster en Kiekebelt.