Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut een prima start gemaakt in de 1e Klasse E. Na afwezigheid van een aantal jaren, wachtte de equipe van oefenmeester André Mulder meteen een pittige opdracht. In Groningen was PKC’83 de opponent, een club die al jaren meedraait in de (sub)top van de 1e Klasse.

Vanaf het eerste fluitsignaal ontspon zich een boeiend duel. Beide teams waren redelijk aan elkaar gewaagd. De gastheren waren dreigender, beschikkende over enkele sterke voetbaltechnische spelers had men een optisch overwicht. Toch kwamen de gasten geen moment in gevaar. Sterker nog, in de 10e minuut nam men brutaal de leiding. Na een vlot lopende aanval vanaf rechts, gaf Danny Bouwman een afgemeten voorzet op Nick Koster. Koster bedacht zich geen moment en volleerde het leer weergaloos tegen de touwen, 0 – 1. PKC’83 probeerde hierna de gelijkmaker te forceren en enkele, dreigende indraaiende corners zorgen voor hachelijke momenten voor het doel van sluitpost Wiebe Zinger. Vooralsnog werd er niet gescoord, ook twee vrije trappen waren niet aan de gastheren besteed. Aan de andere zijde verdween een vrije trap van Ton Kamping over het vijandige doel. In de 40e minuut tekende PKC’83 toch de gelijkmaker aan. Vanuit een corner werd het leer over de doellijn geknikt. Hierna kabbelde de wedstrijd voort, Noordscheschut bleef prima partij bieden.

In de tweede helft verscheen Noordscheschut gretig binnen de lijnen. Dit resulteerde in het eerste kwartier tot een drietal goede mogelijkheden. Een verlengende kopbal van Koster werd uit de kruising gepareerd, een schot van Kevin van Dalen vond niet het gewenste resultaat en na een geweldige aanval werd een bekeken doelpoging van Danny Kiekebelt met een weergaloze reflex onschadelijk gemaakt. Een treffer voor de gasten hing in de lucht, maar het bleef opletten aan de andere zijde. De gastheren bleven voortdurend dreigend middels hun behendige voorhoede. Aan de andere zijde werd opnieuw een inzet van Kiekebelt gekeerd en een ook schot van Koster trof geen doel. Ook een vrije bal van Kamping verdween over. PKC ’83 werd opnieuw vooral gevaarlijk vanuit corners, maar verder dan een aantal speldenprikken kwam men niet. Ondanks dat de gastheren probeerden met een slotoffensief de winnende treffer te forceren, viel er aan beide zijden nog een grote kans te noteren. Vanuit kansrijke positie knikte Van Dalen het speeltuig rakelings langs de verkeerde kant van de paal. En aan de andere zijde moest Jos Kroezen zijn doelman bijstaan om een inzet van de lijn te keren.

Na negentig speelminuten was een 1 – 1 gelijkspel een prima weergave van de krachtsverhoudingen, deze nazomerse voetbalmiddag op het Groninger kamp.

Man van de wedstrijd: Ton Kamping.