Welkom bij v.v. Noordscheschut

Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut met 1 – 1 gelijkgespeeld tegen Zeerobben uit Harlingen. Nadat de equipe van André Mulder vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam, kwamen de gasten halverwege het eerste bedrijf toch weer langszij. In de tweede helft ging de thuisclub naarstig op jacht naar de winnende treffer. Men was enkele malen dichtbij, maar mocht ook van geluk spreken dat men zelf geen treffer om de oren kreeg. Na deze puntendeling blijft de spanning in de 1e Klasse E ongekend. Het belooft een enerverende ontknoping te gaan worden in de strijd tegen (directe) degradatie.

Speldenprikken

Met Rijnald Vos voor de geschorste Danny Bouwman trad Noordscheschut aan voor het treffen tegen mede-middenmoter Zeerobben. Gedurende de openingsfase van de wedstrijd viel er weinig te beleven. Het spel speelde zich veelal af op het middenveld. De bezoekers waren in deze fase meer in balbezit, maar vooralsnog kon dat sluitpost Wiebe Zinger niet verontrusten. In de 10e minuut stond diezelfde Zinger aan de basis van de openingstreffer van de thuisclub. Diens lange bal werd met het hoofd verlengd door Nick Koster en bood Melvin Mol vrije doorgang richting het vijandige doel. Oog in oog met de keeper faalde Mol niet en schoof het speeltuig beheerst binnen. In de 20e minuut was Noordscheschut dicht bij een verdubbeling van de score, maar een scherp aangesneden vrije trap van Mol werd door alles en iedereen gemist. Enkele minuten later werd Mol opnieuw vrijgespeeld op de rechterflank, en baande zich een weg richting doel. Kort voordat Mol de trekker kon overhalen kreeg hij een zet in zijn rug, maar leidsman Volbers wuifde het voorval weg en de onschadelijk gemaakte inzet trof geen doel. Aan de andere zijde, bij de eerste de beste uitval van de gasten, was het wel meteen raak. Matige defensief optreden bood Zeerobben vrije doorgang over de rechterflank. En voordat men goed in de smiezen had wat er aan de hand was, werd het leer doeltreffend, diagonaal, achter Zinger geschoven, 1 – 1. Na deze treffer werd de sfeer binnen de lijnen wat grimmiger, beide teams beseften het belang van deze wedstrijd. Na een vrije bal van Mol was Koster dicht bij een treffer en ook een doelpoging van Robert Benjamins vond niet het gewenst resultaat. Ook een afstandsschot van Mol, vanaf zo’n vijfenveertig meter van het doel, werd met grote moeite door de keeper ternauwernood onder de lat vandaan getikt.

Kansenregen

De tweede helft was amper enkele minuten oud of Zinger kon vol aan de bak. De sluitpost bracht prima redding op een vrije bal in de korte hoek. Enkele minuten later liet Zinger opnieuw zien uit het goede keepershout gesneden te zijn, een inzet van dichtbij werd op weergaloze wijze gekeerd. Hierna nam Noordscheschut de regie over. Een vrije bal van Mol werd door Leon Vlietstra op de deklat gekopt. De rebound belandde op het hoofd van Kevin van Dalen, maar diens inzet scheerde rakelings over. Enkele minuten later was opnieuw Van Dalen dicht bij een treffer, maar hij kon zijn kopbal geen voldoende kracht meegeven. Hierna was het de beurt weer aan Vlietstra, die voorlangs kopte. Nadat Mol opnieuw het hoofd van Van Dalen vond, maar die zijn kopbal in de handen van de keeper zag belanden, leek in de 65e minuut Koster vrij door de vijandige linie heen te breken. Hij werd onreglementair gestuit, maar opnieuw gaf Volbers aan dat er niets aan de hand was. Uit de tegenaanval ontstond een levensgrote kans voor de gasten. Na onhandig optreden in de defensie dook een aanvaller van Zeerobben vrij op voor Zinger. En nadat de keeper werd omspeeld schoof de aanvaller het leer langs de verkeerde kant van de paal. Waar de complete bank van Zeerobben een treffer had gezien, kwam de thuisclub met de schrik vrij. Toen was het weer de beurt aan Noordscheschut. Een kopbal van Vos spatte uiteen op de lat en een inzet van Jos Kroezen kon moeizaam tot corner werden verwerkt. Aan de andere zijde redde Zinger andermaal bekwaam op een uitval van de gasten. Toen de keeper ook nog een inzet van Koster uit de kruising ranselde en een inzet van Kiekebelt hoog over het doel verdween, leek de wedstrijd af te stevenen op een puntendeling. Want buiten het feit dat een corner van Mol nog enige onrust veroorzaakte in de doelmond bij Zeerobben, werd men verder niet meer gevaarlijk.

 

 

Man van de wedstrijd: Wiebe Zinger.


Vorige pagina


Hoofdsponsors

Website sponsor

Leden sponsorgroep

Leden sponsorgroep

Pupil van de week

Wedstrijdbal

Volg ons op Twitter