Afgelopen zaterdag is Noordscheschut tegen een 5 – 2 nederlaag aangelopen tegen Blauw Wit ’34 uit Leeuwarden. Ondanks dat de equipe van oefenmeester André Mulder nog wel op voorsprong kwam, kwamen de gastheren reeds in dezelfde minuut langszij. Het was met name in verdedigend opzicht ondermaats wat de gasten daarna lieten zien. En na het uitvallen van Nick Koster kon er ook aanvallend niet echt meer een vuist worden gemaakt.

Zonder de geschorste doelman Wiebe Zinger en aanvalsleider Danny Kiekebelt, trad Noordscheschut vandaag binnen de lijnen met tweede keeper Roy Boertien tussen de palen en Arend Schonewille werd in de aanvalslinie geposteerd. Al in de 4e minuut was Nick Koster dicht bij een treffer, maar zijn stijlvolle halve omhaal, na een vrije trap van Melvin Mol, vond niet het gewenste resultaat. Enkele minuten later was het wel raak. Schonewille werd de diepte ingestuurd en legde het speeltuig panklaar voor Koster, die op zijn beurt de 0 – 1 aantekende. Een minuut later stond het echter alweer gelijk, toen Arjen Boonstra de 1 – 1 op het scorebord bracht. Enkele minuten later werd Schonewille in kansrijke positie onderuit gehaald, de toegekende vrije bal leverde niets op. Hierna volgde een gelijk opgaande periode, met speldenprikken over en weer. In de 27e minuut moest de geblesseerde Koster noodgedwongen het veld verlaten. Zijn plaats werd ingenomen door Aron Boer. Na eerst nog een inzet die hoog over het doel van Boertien verdween, was het in de 41e minuut opnieuw Boonstra die het net vond en de 2 – 1 aantekende.

Enkele minuten na rust was het opnieuw raak. Voor de derde maal deze middag dook Boonstra vrij op voor het doel en was voor de derde maal trefzeker. De bezoekers gaven vandaag niet thuis, men liet zich gewillig naar de slachtbank geleiden. Nadat na een ruim een uur spelen een vrije bal van de thuisploeg rakelings langs het doel van Boertien zeilde. Was het in de 69e minuut opnieuw raak. Het speeltuig belandde over de verdediging van Noordscheschut en werd door Wiebe Bakker subtiel over de uitkomende Boertien gelift. Dient wel gezegd te worden dat er een luchtje van buitenspel aan deze treffer zat, maar de 4 – 1 was een feit. Nadat Boertien met een redding erger had voorkomen, tekende Mol in de 74e minuut met een weergaloze pegel in de rechterkruising de 4 – 2 aan. Dit mocht echter niet baten, want een minuut later lag hij er aan de andere zijde alweer in. Voor de vierde maal deze middag kon Boonstra, amper gehinderd, het leer binnenwerken en zodoende de eindstand bepalen op 5 – 2.

Volgende week wacht Noordscheschut de thuiswedstrijd tegen v.v. Groningen, waarbij men toch echt weer uit een ander vaatje zal moeten tappen.

Man van de wedstrijd: geen.