Afgelopen zaterdag moesten de mannen van Andre Mulder aantreden tegen vv Balk. Voor beide teams een belangrijk duel in de race voor handhaving in de 1e klasse. Andre Mulder moest zijn team op twee posities wijzigen ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen Olde Veste. Dennis Hooijer was geschorst en Melvin Mol was eerder deze dag vader geworden van een zoon. Hierdoor startten Leon Vlietstra en Rijnald Vos in de basis.

Op een lastig te bespelen veld speelde het spel zich het eerste kwartier veelal op het middenveld. Twee hardwerkende teams hielden elkaar in evenwicht. In de 20e minuut kwam Noordscheschut op voorsprong door Danny Kiekebelt. Uit een corner kreeg de spits de bal op de rand van de 16 voor de voeten, bedacht zich niet, en schoot hard op doel en via een been van een van de verdedigers was deze bal te machtig voor de doelman van Balk. Een mooie opsteker voor de Schutters, die in deze periode toch iets sterker waren. De eerste echte grote kans van Balk was een indirecte vrije bal op een meter of negen van de doellijn, Maar deze miste de juiste richting. Zo ging Noordscheschut met een 0 - 1 voorsprong rusten.

In de tweede helft kwam Balk sterk uit de kleedkamer. Noordscheschut zette daar te weinig tegenover en dat resulteerde dan ook al snel in de 1 - 1. Nog geen vier minuten later werd ook de 2-1 al aangetekend. Vanaf de zijkant werd de bal strak voor gegeven en niet goed ingrijpen bij de verdediging van Noordscheschut gaf de spits van Balk de kans om de bal langs Wiebe Zinger te schieten. Zo stonden de mannen van Mulder na vijfenvijftig minuten weer achter. Na deze tegenslag rechtte men de rug en probeerde men het wel maar het voetbal was van Schut kant matig en ook het nodige geluk ontbrak. Een kwartier voor tijd werd verdediger Ton Kamping vervangen door Aron Boer en ging men achterin één op één spelen, om toch maar de gelijkmaker te forceren. Maar de verdedigers van Balk stonden goed en Noordscheschut wist geen weg door deze verdediging te vinden. De gastheren loerden op de counter en kregen de beste kansen om de wedstrijd al te beslissen, maar twee keer kon Wiebe Zinger zijn ploeg op de been houden. Noordscheschut probeerde het nog wel maar tevergeefs. De spanning in de 1e klasse is groot. De ploegen onderin halen punten en hebben de aansluiting gevonden met de middenmoot. Het beloven dan ook nog spannende weken te worden. Volgende week speelt Noordscheschut wederom een uitwedstrijd en wel in en tegen Winsum.

Man van de wedstrijd: Danny Bouwman