Noordscheschut heeft afgelopen zaterdag een afgetekende 4 – 1 nederlaag geleden in en tegen Winsum. De uitslag doet vermoeden dat de thuisploeg heer en meester was tijdens dit onderlinge treffen. Dat was niet het geval, maar de gastheren waren wel veel effectiever en ook dat is een kwaliteit. Door deze nederlaag zakt Noordscheschut steeds verder op de ranglijst in de spannende 1e Klasse E.

Met Rijnald Vos voor de geschorste Danny Kiekebelt, en kersverse vader Melvin Mol weer in de gelederen, trad Noordscheschut aan voor het treffen tegen Winsum. Op een uitermate slecht te bespelen veld moest sluitpost Wiebe Zinger al na enkele minuten handelend optreden. Na een verre inworp stond hij oog in oog met een speler van Winsum, maar Zinger kwam als winnaar uit de bus. Hierna volgden enkele mogelijkheden voor de gasten. Een vrije bal van Mol vond de muur op zijn weg. En een hachelijke situatie na mistasten van de keeper bij een cornerbal en een goed opgezette aanval tussen Jos Kroezen en Vos vonden niet het gewenste resultaat. Aan de andere zijde bracht Zinger opnieuw redding middels een katachtige reflex. In de 17e minuut was het dan toch raak voor de thuisploeg. Slordig balverlies werd genadeloos afgestraft, 1 - 0. Na een klein half uur spelen opnieuw een domper voor de equipe van André Mulder, toen een vrije trap van vijfentwintig meter genadeloos via de binnenkant van de paal binnensloeg, 2 – 0. Een minuut later kon een derde tegentreffer voorkomen worden door adequaat ingrijpen van Kevin van Dalen, die Zinger op de doellijn kwam assisteren.

De tweede helft ging Noordscheschut naarstig op jacht naar eerherstel. Een vrije trap van Mol vond het hoofd van Danny Bouwman, maar het speeltuig suisde over de deklat. Een minuut later was het aan de andere zijde wel raak, 3 – 0. Een lesje effectiviteit van de bovenste plank. Na enkele waarschuwingsschoten, zonder resultaat, op het doel van Winsum, was het Jos Kroezen die in de 67e minuut de 3 – 1 aantekende. Een verre inworp van Mol werd door Kroezen weergaloos in de kruising geschoten. Zou Noordscheschut zich andermaal uit geslagen positie terug gaan knokken? Eerst was het Zinger die een vlijmscherpe counter van Winsum onschadelijk maakte. De gasten gingen over op man op man achterin, dit leverde druk op naar voren, maar men moest noodgedwongen ruimte weggeven waar de thuisploeg dankbaar gebruik van maakte. Want waar eerst Dennis Hooijer, na een goede steekpass van Nick Koster, oog in oog kwam met de sluitpost van Winsum en helaas geen doel trof. Was het aan de andere zijde kort voor het sluiten van de markt wel raak, toen Winsum in de 90e minuut de 4 – 1 aantekende.

Noordscheschut deze middag veelvuldig in balbezit, Winsum dreigender en de effectiever. Volgende week speelt Noordscheschut om 14.30 uur een thuiswedstrijd tegen Zeerobben, een directe concurrent op de ranglijst.

Man van de wedstrijd: Jos Kroezen