Wedstrijdverslagen Noordscheschut 1

Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut de uitwedstrijd tegen Drachtster Boys met 1 – 0 verloren. Daarmee komt een eind aan de goede reeks van de equipe van oefenmeester Marc van Meel. Ondanks het feit dat Noordscheschut meer dan de helft van de wedstrijd met een man meer speelde, kon de nederlaag niet eens onterecht worden genoemd. Na een eerste helft waarbij nog wel enige kansen werden gecreëerd, gaf men in de tweede helft niet thuis.

Zonder de geschorste Ton Kamping, hij werd vervangen door Rick Veldman, trad Noordscheschut vandaag aan voor de subtopper in de 1e Klasse E. Al in de tweede minuut werden de gasten gevaarlijk. Nick Koster werd de diepte ingestuurd door Dennis Hooijer, maar Koster kon het speeltuig net niet onder controle houden, oog in oog met de vijandige sluitpost. De openingsfase was voor een fel spelend Noordscheschut. Maar naar mate de openingsfase vorderde werd Drachtster Boys gevaarlijk. In de 12e minuut bracht Wiebe Zinger prima redding op het eerste wapenfeit van de gastheren. Ondanks dat de wedstrijd meer in evenwicht kwam, creëerden de gasten toch kansen. Een inzet van Jos Kroezen kon worden gekeerd en miscommunicatie tussen Koster en Rijnald Vos voorkwam erger voor de thuisploeg. Aan de andere zijde kwam Drachtster Boys bijna op voorsprong, maar vroegtijdig ingrijpen van Rick Veldman voorkwam erger. De wedstrijd werd grimmiger. Leon Vlietstra werd gevloerd middels een snoeiharde elleboogstoot, maar de leidsman toonde slechts geel. Na vijfentwintig minuten was de thuisclub andermaal dicht bij een treffer. Een inzet spatte uiteen op de deklat, boven een kansloze Zinger. Enkele minuten later was het de beurt aan de paal om Noordscheschut bij te staan. In deze fase viel over geluk zeker niet te klagen. Aan de andere zijde had de keeper antwoord op een kopbal van Koster. In deze fase golfde het spel openneer, met speldenprikken aan beide zijden. In de 42e minuut moest de thuisclub noodgedwongen verder met tien man. Na een smerige overtreding op Koster ontving een speler van Drachtster Boys een meer dan terechte tweede gele kaart.

De tweede helft begon met mogelijkheden voor Vos en Melvin Mol, beide inzetten vonden echter niet het gewenste resultaat. In de 52e minuut sloeg het noodlot toe. Een inzet in de korte hoek bracht de thuisclub op een 1 – 0 voorsprong. Enkele minuten hierna leek Drachtster Boys de score te verdubbelen, maar Zinger bracht uitstekend redding bij een één-op-één-situatie. Noordscheschut kon geen stempel drukken en de thuisploeg, in ondertal, kwam niet of nauwelijks in de problemen. Verder dan enkele pogingen van Koster kwam men niet. Tussentijds verdween een inzet van de gasten hoog over. Een kwartier voor tijd leek Drachtster Boys zelfs op een 2 – 0 voorsprong te komen, maar de treffer werd terecht vanwege buitenspel afgekeurd. Een absoluut slotoffensief zat er ook niet in deze middag. Een kopbal van Danny Bouwman ging over en ook een inzet van de ingevallen Gio Maulany stierf in schoonheid.

Een zure en onnodige nederlaag, maar gezien de instelling van hedenmiddag zeker niet onterecht. Nu eerst enkele weken rust om te bezinnen, om daarna de resterende wedstrijden in de 1e Klasse E in stijl af te sluiten.

Man van de wedstrijd: geen.