Wedstrijdverslagen Noordscheschut 1

Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut een 2 – 5 zege geboekt, op bezoek bij Be Quick Dokkum. De eerste helft ging het nog enigszins gelijk op, er werd gerust met een 1 – 1 tussenstand. Na de rust voerde Noordscheschut de boventoon en mochten de gastheren van geluk spreken dat de teller bleef steken op vijf treffers.

Noordscheschut ging op Friese bodem voortvarend van start. Na een inschattingsfout van de sluitpost leek Nick Koster al na zes minuten de 0 – 1 binnen te koppen. De leidsman zag echter een overtreding en keurde de treffer ten onrechte af. Na een klein kwartier spelen was er een goede combinatie tussen Danny Bouwman en Koster. Bouwman omspeelde de keeper, maar deze probeerde Bouwman te vloeren. Omdat hierdoor een verdediger van de thuisploeg als nog redding kon brengen, vond de leidsman deze actie voldoende om het speeltuig op de stip te leggen. Jos Kroezen wist wel raad met deze buitenkans en schoot het leer weergaloos in de bovenhoek. Na twintig minuten spelen leek Aron Boer de score te verdubbelen, maar diens inzet verdween rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Na ruim een half uur spelen was het bij de eerste de beste kans voor Be Quick ook meteen raak. Vanuit het niets dook een aanvaller vrij op voor Wiebe Zinger en schoot beheerst de gelijkmaker binnen. Deze treffer werkte stimulerend voor de gastheren, want enkele minuten later was er een goede mogelijkheid om opnieuw te scoren. Een afgemeten voorzet werd echter over de deklat gekopt. Op slag van rust probeerde Koster de sluitpost met een afstandsschot te verschalken, maar diens inzet werd gekeerd. De openingsfase van de eerste helft was voor Noordscheschut, hierna kwam de wedstrijd los en waren er kansen over en weer.

De tweede helft bracht oefenmeester Marc van Meel Danny Kiekebelt binnen de lijnen, dit ging ten koste van Lauren Lanning. In de 49e minuut bereikte een voorzet van Kiekebelt de pantoffel van Koster. Die nam op zijn beurt het leer in één keer op de slof en kegelde op magistrale wijze de 1 – 2 binnen. Noordscheschut ging op jacht naar meer, de thuisploeg leek uit het veld geslagen. Na een klein uur spelen was het opnieuw raak. Ditmaal vond een voorzet van Koster het hoofd van Kiekebelt, die op zijn beurt knap de 1 – 3 tegen de touwen kopte. Enkele minuten later mocht Noordscheschut opnieuw aanleggen voor een strafschop, ditmaal werd Koster onreglementair gestuit. Kroezen ontfermde zich andermaal over deze penalty en schoot ditmaal onberispelijk raak in de andere hoek, 1 – 4. In de 66e minuut kwam Noordscheschut op 1 – 5. Een goed opgezette aanval via Boer en Bouwman stelde ook Koster in staat om zijn tweede van de middag te maken. Er dreigde een afstraffing voor de gastheren. Maar in de 77e minuut deed men toch nog wat terug. Een afstandsschot belande achter Zinger, 2 – 5. Enkele minuten later was er opnieuw een grote kans voor de thuisploeg, ditmaal redde Zinger prima in een één-op-één-situatie. Het slotakkoord was weer voor de gasten, maar inzetten van Kiekebelt, Rijnald Vos en Bouwman troffen geen doel en zodoende kwam het niet tot een monsterscore.

Volgende week speelt Noordscheschut de thuiswedstrijd tegen Oranje Nassau uit Groningen. Er is nog van alles mogelijk, in dit nu toch al zeer geslaagde seizoen in de 1e Klasse E. Aanvang op sportpark De Meulewieke is 14.30 uur.

Man van de wedstrijd: Nick Koster