De kans op een periodetitel in de 1e Klasse E werd de laatste maanden steeds vaker benoemd. Afgelopen zaterdag zette Noordscheschut een kroon op een tot dusver prachtig verlopen seizoen. Zelf won de equipe van oefenmeester Marc van Meel met 2 – 0 van Oranje Nassau uit Groningen. En concurrent om de derde periode, Balk, verloor het treffen tegen Zeerobben. Zodoende mag Noordscheschut gaan strijden voor een ticket in de Hoofdklasse.

Vanaf het fluitsignaal maakten beide ploegen er een enerverende wedstrijd van. Het spel golfde openneer. Een schitterende volley van Nick Koster bracht in de vierde minuut bijna de openingstreffer op het scorebord. Het leer spatte echter uiteen op de deklat en de rebound werd door Rijnald Vos jammerlijk naast gekopt. Enkele minuten later was Vos opnieuw dicht bij een treffer, ditmaal ging zijn diagonale kopbal rakelings voorlangs. Ook een vrije bal van Melvin Mol vond niet het gewenste resultaat. Ook Oranje Nassau liet zich niet onbetuigd. Wiebe Zinger moest tot driemaal toe redding brengen op inzetten van de gasten. In de 20e minuut leken de bezoekers op voorsprong te komen. Zinger werd omspeeld en de bal werd richting lege doel geschoven, maar met een uiterste krachtsinspanning gleed Danny Bouwman het speeltuig alsnog tot corner. Aan de andere zijde waren er ook goede mogelijkheden voor Noordscheschut. Rick Veldman stuurde Koster de diepte in, oog in oog met de keeper mikte Koster over. Enkele minuten later werd Koster opnieuw gelanceerd, ditmaal kon de sluitpost met de grootste moeite een treffer voorkomen. In de 35e minuut was het dan toch raak. Goed voorbereidend werk van de uitstekend spelende Bouwman stelde Koster in staat om het leer snoeihard tegen de touwen te knikken, 1 – 0. Na deze treffer ging de thuisploeg naarstig op jacht naar meer. Maar een inzet van Vos verdween naast en doelpogingen van Mol en Aron Boer werden onschadelijk gemaakt.

Een minuut na rust leek Noordscheschut de score alsnog te verdubbelen. Koster kwam echter een teenlengte tekort om het leer in het lege doel te schuiven. Aan de andere zijde verdween een vrije bal hoog over het doel van Zinger. Toch was het Noordscheschut dat de boventoon voerde in deze fase. Een inzet van Jos Kroezen verdween over. Enkele minuten later, na een mooie combinatie tussen Mol en Koster, mikte Mol op de deklat. In de 65e minuut leek de thuisploeg dan toch te scoren. Maar een inzet van Koster kon met moeite worden gered en de daaropvolgende rebound, een schitterende omhaal van Kroezen, werd met de grootst mogelijke moeite naast getikt. Toch gaf het reeds van nacompetitie verzekerde Oranje Nassau zich nog niet gewonnen. Men voerde de druk op. Een afstandsschot verdween over de kruising en een vrije bal werd in de kiem gesmoord. Aan de andere zijde stormden de gebroeders Koster op het vijandige doel af, maar deze goede mogelijkheid stierf in schoonheid. Noordscheschut besefte dat het alle zeilen bij moest zetten om de overwinning over de streep te trekken, maar kon toch niet voorkomen dat de gasten nog een grote kans op de gelijkmaker kregen. Geheel vrijstaand, werd tot opluchting van alles en iedereen, het speeltuig echter naast geschoven. In de 94e minuut maakte Mol aan de andere zijde aan alle onzekerheid een eind. Op aangeven van Koster tekende Mol de meer dan verdiende 2 – 0 eindstand aan.

Na afloop werd de overwinning uitbundig gevierd. En na het horen van de uitslagen op de andere velden ging het dak er helemaal van af. Een wereldprestatie van het vlaggenschip van Noordscheschut! Volgende week moet de eerste horde voor een plaats in de Hoofdklasse worden genomen, een uitwedstrijd in en tegen Winsum. Het seizoen is al geslaagd, niets moet alles mag, maar we gaan zien waar de gladiatoren van Van Meel en Brakel toe in staat zijn.

Man van de wedstrijd: Danny Bouwman.