Op een druilerig sportpark De Swadde is Noordscheschut er afgelopen zaterdag in geslaagd één van de titelfavorieten in de 1e Klasse E, Buitenpost, een tweetal punten af te snoepen. Sterker nog, lang zag het er naar uit dat de equipe van oefenmeester André Mulder met de volle buit aan de haal zou gaan. Maar diep in blessuretijd produceerden de gastheren alsnog de gelijkmaker.

Zonder de geblesseerde Danny Bouwman en Ton Kamping, trad Noordscheschut aan tegen Buitenpost, na twee speelronden de fiere koploper met de volle buit en een indrukwekkend doelsaldo. Noordscheschut startte afwachtend, liet de gasten veelvuldig in balbezit en speelde compact om de ruimtes zo klein mogelijk te houden. Toch moest doelman Wiebe Zinger in de 4e minuut handelend optreden om een inzet uit de kort hoek te ranselen. Buitenpost ging naarstig op jacht naar de openingstreffer en Zinger moest andermaal redding brengen. Bij de eerste uitval van de gasten was het meteen raak. Een scherp aangesneden bal van de prima spelende Rick Veldman ging voorbij aan Nick Koster, maar werd op de rand van het zestienmetergebied doeltreffend afgewerkt door de mee opgestormde Lauren Lanning. Na deze treffer ging de thuisploeg nog meer pressie spelen, maar de uitstekend georganiseerde Schutters kwamen nauwelijks in gevaar. En waar dit wel het geval was, stond Zinger met enkele prima reflexen zijn mannetje.

De weersomstandigheden werden er het tweede bedrijf zeker niet beter op. Mede door de straffe wind en enkele fikse hoosbuien vielen er weinig noemenswaardig heden te noteren. Het veld werd er niet beter op, toch kwam Noordscheschut steeds verder onder druk te staan. Een aantal vrije ballen verdween hoog over het doel van Zinger en er werd terecht een treffer afgekeurd vanwege buitenspel. De sfeer binnen de lijnen werd grimmiger, Noordscheschut probeerde de overwinning over de streep te trekken. Bij de gastheren namen de irritaties zichtbaar toe, omdat men simpelweg geen bres wist te slaan bij de goed georganiseerde bezoekers. Toen Zinger enkele minuten voor tijd met een tweetal uitmuntende reddingen zijn doel opnieuw schoon hield, leek het erop dat Noordscheschut met de drie punten huiswaarts zou keren. Toch sloeg in de 94e minuut het noodloot alsnog toe, toen het leer in een scrimmage voor het doel van dichtbij werd binnen gewerkt.

De druiven waren uiterst zuur. Gezien het spelbeeld was de late gelijkmaker zeker terecht. Maar Noordscheschut streed voor wat het waard was en zag deze gezonde dosis vechtlust bijna beloond met een knappe driepunter. Volgende week ontvangt Noordscheschut opponent Gorecht, om 14.30 uur op sportpark De Meulewieke.

Man van de wedstrijd: Wiebe Zinger