• DIK VERDIEND PUNT NOORDSCHESCHUT TEGEN DETO

  4 apr 2022
 • Na drie wedstrijden op rij, waarin Noordscheschut goed partij bood, maar telkens aan het kortste eind trok. Kon de equipe van oefenmeester Marc van Meel afgelopen zaterdag eindelijk weer een punt toevoegen aan het totaal. Na een 0 - 1 ruststand kwamen de daadkrachtige Schutters in de tweede helft alsnog langszij. Robbert-Jan Hamberg deed de vele Schutters juichen met een prachtige treffer in de verre hoek.

  De omstandigheden op sportpark de Meulewieke waren afgelopen zaterdag bar en boos. Het was koud, en natte sneeuw en hagel wisselden elkaar af. Bij Noordscheschut, nog steeds geteisterd door schorsingen en blessures, trad na enige weken afwezigheid Robbert-Jan Hamberg weer aan in de basiself.

  Na een aftastende en rommelige openingsfase van beide zijden, was het in de 8e minuut meteen raak. Een hoge voorzet van DETO werd foutief ingeschat en voor het eigen doel langs gekopt. Panklaar op het hoofd van Tom Koelman, die eenvoudig de 0 - 1 aantekende. Enkele minuten later was Roy Boertien tijdig zijn doel uit, om een gevaarlijke uitval onschadelijk te maken.
  Aan de andere zijde werd Mees Vos gevaarlijk. Zijn inzet werd verwerkt tot corner. De rebound van deze corner belandde voor de voeten van Danny Kiekebelt. Diens volley verdween over vijandige doel.

  Noordscheschut in deze fase dreigender dan DETO, zonder daadwerkelijk kansen te creëren. Een scherp aangesneden voorzet van Robbert-Jan Hamberg belandde nog wel op de deklat. Men was vooral ongelukkig in de eindpass. Ook uit meerdere corners ontstond dreiging, maar niet voldoende om de gelijkmaker te forceren. Aan de andere zijde was DETO dicht bij de 0 - 2. Na een vlijmscherpe counter werd het speeltuig sierlijk over Boertien heen gelobt, maar de stijlvolle doelpoging verdween voorlangs.

  Na ruim een half uur spelen kwamen de bezoekers uit Vriezenveen goed weg. De doorgebroken Nick Koster werd op de rand van het zestienmetergebied onderuit gesabeld. De leidsman bestrafte deze charge slechts met een gele prent, en kende een vrije bal toe op een kansrijke positie. Deze leverde echter niets op. Op slag van rust deed Hamberg nog een poging van afstand. Hij mikte echter te hoog. Noordscheschut halverwege met 0 - 1 achter, tegen een uiterst effectief DETO.

  De tweede helft begon met enkele speldenprikken over-en-weer. De eerste grote mogelijkheid was voor Noordscheschut. Na goed voorbereidend werk van Koster, verdween de inzet van Hamberg langs de verkeerde kant van de paal. Enkele minuten later werd Koster zelf in stelling gebracht, na een prima actie van de onvermoeibare Danny Kiekebelt. Vanuit kansrijke positie schoot Koster echter over. In de 68e minuut dan toch loon naar werken. Vanaf de linkerflank dook Hamberg naar binnen en deponeerde het leer stijlvol en bekeken in de verre hoek.

  Na deze treffer deed DETO een poging tot een slotoffensief. Maar de equipe uit Vriezenveen was geen schim van het tiental dat in de eerste wedstrijd Noordscheschut aan flarden speelde. Dit was ook een verdienste van de Schutters zelf overigens. Na wederom goed werk van Kiekebelt, die ditmaal Vos in stelling bracht, verdween diens inzet jammerlijk over. Aan de andere zijde een hachelijke situatie voor het doel van Boertien, maar de lat voorkwam onrecht voor Noordscheschut. De laatste kans was er weer één voor de thuisploeg. Koster werd op de rechterflank vrijgespeeld, bracht het speeltuig voor op Vos, die vrij opdook voor het doel, maar die kwam enkele millimeters te kort om doeltreffend raak te koppen.

  Het was vandaag misschien wel niet de beste wedstrijd, gespeeld in de Hoodklasse B. Maar eindelijk weer een keer loon naar werken voor Noordscheschut. Ondanks de vele tegenslagen, rechtte men de rug en knokte zich energiek en vastberaden naar een dik verdiend punt.