• Dreigend scheidsrechtersinfarct bij de lagere senioren

10 sep 2021
  • Vv Noordscheschut staat bekend als een mooie dorpsvereniging met (aanwas van) leden tot ver buiten de dorspkern. Deze aanwas/aantal leden is mooi en noodzakelijk voor een vereniging, maar kent zeer zeker ook een keerzijde. Omdat er best veel teams bij de lagere senioren zijn komen we al een aantal jaren op rij steeds moeilijker tot het aanstellen van scheidsrechters. Bij de jeugd is dit vaak nog geen probleem, omdat veel spelende leden ’s ochtends als scheidsrechter optreden en dan ’s middags lekker kunnen voetballen. Echter, omgekeerd werkt het vaak niet zo.

Voetballen zonder scheidsrechter is geen optie, maar wel een dreigende situatie waar we op af lijken te steven. Ons vast scheidsrechtercorps is al jaren dezelfde, hondstrouw en niet te beroerd om zelfs twee wedstrijden op een dag te fluiten. Maar dit is niet houdbaar, leeftijd, motivatie, etc.
    Tijdens Corona zijn er helaas ook nog een aantal scheidsrechters afgehaakt, en dit is natuurlijk zonde. Er is geen aanwas van nieuwe scheidsrechters voor de lagere senioren. En natuurlijk wil iedereen wel een keer fluiten, geheel vrijwillig, maar toch krijgen we met moeite de aanstellingen rond. Hierdoor komen we helaas in de situatie dat het aanstellen van scheidsrechters bij de teams zelf zal worden neergelegd, want wat er niet is kunnen we niet leveren.
    Een oplossing zou al zijn dat teams die om 12:30 uur spelen, om 14:30 uur een wedstrijd fluiten en vice versa.

Van 25 september t/m 3 oktober is het de week van de scheidsrechter, wat zou het een mooi cadeau voor ons scheidsrechtercorps zijn als we dan weer een aantal scheidsrechters mogen verwelkomen.

Namens het Bestuur,

Arjan ten Cate
    Wedstrijdsecretaris v.v. Noordscheschut

P.s.: naast scheidsrechters zijn we ook nog op zoek naar theeschenkers, bar medewerkers, bezetting van ’t Pruttelhokkie, etc.

Dreigend scheidsrechtersinfarct bij de lagere senioren