• Eindelijk weer wat reuring op de groene grasmat van V.V. Noordscheschut

  21 mrt 2021
 • Noordscheschut - Eindelijk was het weer zo ver, een wedstrijd. Een moment waar de dames en ook de trainers naar snakten. Het warmlopen, het positiespel vooraf, wat hebben de spelers en staf dit gemist. Jammer genoeg nog zonder toeschouwers maar de strijd op het veld was er niet minder om.

  De Vrouwen 1 en de Vrouwen 2 van Noordscheschut waren voor deze dag verdeeld voor een onderlinge wedstrijd en teamgenoten werden tegenstanders. Zo klonk er iets na 12:30 eindelijk weer het felbegeerde startsignaal van de scheidsrechter. Het begin was voor beide teams wat onwennig, redelijk wat balverlies en passes waar het idee er wel was maar de voeten het toch minder uitvoerden. Gelukkig duurde deze fase van de wedstrijd maar tien minuten en werd er door de teams makkelijker gevoetbald.

  Waar team 1, onder leiding van Mike de Jonge, steeds dreigender werd met aanvallend spel was het toch team 2, onder leiding van Erik van den Bos, dat de eerste grote mogelijkheid kreeg. Eline Verkleij werd van achteruit de diepte in gestuurde maar na goed ingrijpen kwam Jessica Benjamins als winnaar uit de strijd. Kort daarna viel daar dan toch de openingstreffer. Nadat Nicole Kloezen slim wegdraaide bij Silvana Timmerman wist zij Sharon Koster te bereiken met een voorzet, die op haar beurt de bal op een presenteer blaadje neerlegde voor Demi van Eck en zij wist met een schot van af 25 meter de bal over Sophie Schoonderwal te krijgen. Zo kwam team 1 toch verdiend op voorsprong. Vrijwel direct daarna kwam de 2-0 op het scorebord. Ditmaal werd Sharon Koster de diepte ingestuurd, Thalina Hekker en Charelle Oost konden helaas voor team 2 de vrije doortocht naar het doel niet voorkomen. Hierna was Sharon Koster wel even klaar met de vele diepte passes, Danielle Nijmeier legde aan voor een nieuwe lange bal en er klonk: Nu even niet graag. Team 2 kwam nu beter in de wedstijd en liet met een paar leuke aanvallen soms de verdediging van team 1 wankelen. Echter was het Sanne-Joy van Soeren die echt een ware plaag was in de verdediging en bijna overal tussen zat.

  Nadat er in de rust door beide trainers wat omzettingen waren gedaan mocht de bal weer rollen. Team 2 kwam sterk uit de rust en de eerste aanval leverde gelijk een corner op. Hier werd Silvana Timmerman gevonden maar kon niet gevaarlijk worden. Team 1 was dan ook even zoekende na rust, hierdoor werd het spel gemaakt door Team 2 en wist het via Nina Hooijer en Michele van Achteren ook enkele keren dreigend worden. Het was dan ook uit het niets dat Team 1 opnieuw wist te scoren. Een lange bal werd door Nienke Blesseling verkeerd ingeschat en zo kon Sharon Koster door op Sophie Schoonderwal en tekende aan voor de 3-0 en haar 2e treffer. Na een mooie combinatie tussen Sophie ten Cate en Demi van Eck werd Anouck Ham diep gestuurd, haar voorzet werd echter gekraakt door Angelique Mulder en de bal werd naar voren gewerkt richting Marit Diphoorn. Met een pass terug richting Dominique Nijmeijer werd de diepte gezocht bij Esmee van Goor maar deze bal werd ook onderschept. Zo was het voetbal met vlagen echt leuk om naar te kijken en ging het op en neer. In de slotfase werd er zelfs nog volop gescoord. Sharon Koster die 1 op 1 kwam met Sophie Schoonderwal waar de begeleiding van Team 1 al dacht aan een hattrick was zij niet zelfzuchtig en legde de bal breed op Rachel Snippe die zo voor de 4-0 zorgde. Hiermee was het nog niet gedaan, Michele van Achteren wist Susan Schonewille voorbij te spelen en de bal voor te geven op Esmee van Goor. Haar inzet vond eerst de paal, maar werd in tweede instantie nog binnen gewerkt.

  Zo eindigde de wedstijd in 4-1 in het voordeel van Team 1, maar was het vooral fijn dat er eindelijk weer gevoetbald werd.

  Foto`s: Schonewille Fotografie

   

  Eindelijk weer wat reuring op de groene grasmat van V.V. Noordscheschut Eindelijk weer wat reuring op de groene grasmat van V.V. Noordscheschut 1 Eindelijk weer wat reuring op de groene grasmat van V.V. Noordscheschut 2 Eindelijk weer wat reuring op de groene grasmat van V.V. Noordscheschut 3 Eindelijk weer wat reuring op de groene grasmat van V.V. Noordscheschut 4