• GEHAVEND NOORDSCHESCHUT VERLIEST IN MATIG DUEL VAN ASV DRONTEN

  18 apr 2023
 • Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut andermaal niet kunnen winnen op thuisbasis sportpark De Meulewieke. Ditmaal stapte asv Dronten als winnaar van het veld. Een hoogstaand duel was het zeker niet. De enige treffer een kwartier voor tijd zou de enige blijken.

  Ondanks de laatste gure lente-zaterdag waren er toch nog behoorlijk wat toeschouwers aanwezig om de wedstrijd te gaan aanschouwen. Men zag een zwaar gehavend Noordscheschut binnen de lijnen verschijnen. Maar liefst vijf basisspelers konden vanwege blessures of schorsingen geen acte de présence geven.

  Vanaf het eerste fluitsignaal ontspan zich een slordig duel. Beide teams kwamen moeizaam tot opbouwen, men grossierde in balverlies of foutieve eindpasses. De eerste echte goede mogelijkheid viel pas op slag van rust te noteren. Een scherp aangemeten corner van Jesse Steenbergen belandde op het hoofd van Robin Sikken. De kopbal van Sikken verdween echter langs de verkeerde kant van de paal.

  De tweede helft eenzelfde spelbeeld. Het voetbal speelde zich veelvuldig af op het middenveld. Kansen bleven schaars. Na een klein uur spelen waren de bezoekers dicht bij een treffer. Van dichtbij werd het speeltuig vanuit kansrijke positie over gekopt. Aan de andere zijde dook Nick Koster gevaarlijk op in het vijandige zestienmetergebied. Koster omspeelde behendig enkele verdedigers, maar werd naar de grond geveegd. De leidsman vond het onvoldoende voor een strafschop.

  Een kwartier voor tijd kon Roy Boertien met een weergaloze redding een afstandsschot tot corner verwerken. Dit bleek echter uitstel van executie. Want uit de daaropvolgende corner was het alsnog raak. Van dichtbij knikte Yordi Scholts het leer tegen de touwen.

  Na deze treffer probeerde Noordscheschut nog wel de gelijkmaker te forceren. Sikken leek in de 82e minuut de gelijkmaker op het scorebord te brengen. Maar deze treffer werd afgekeurd omdat aangever Koster randje buitenspel zou hebben gestaan. Een paar minuten later bracht de ook vandaag weer ijverige Steenbergen Bjorn Schonewille in stelling. Enkele meters voor het doel verdween de inzet van Schonewille jammerlijk naast.

  Dichter bij de gelijkmaker zouden de Schutters niet komen. Zonder zelf ook hoogstaand te voetballen, waren de drie punten voor de gelukkige bezoekers uit Dronten. Volgende week speelt Noordscheschut de uitwedstrijd tegen Go Ahead Kampen.