• Interview Noordscheschut-aanvaller Danny Kiekebelt

  10 aug 2020
 • Noordscheschut-aanvaller Danny Kiekebelt kijkt uit naar nieuw avontuur

  “Geweldig dat we in de Hoofdklasse gaan spelen”

  NOORDESCHESCHUT - “Het is natuurlijk geweldig dat we met Noordscheschut de Hoofdklasse in gaan. Wel vind ik het nog steeds jammer dat we de echte euforie die je normaal meemaakt bij een kampioenschap of promotie hebben moeten missen. Dat feestje ontbreekt nu en is natuurlijk ontzettend jammer.” Het zijn de woorden van Danny Kiekebelt. De aanvaller van Noordscheschut is inmiddels met zijn teamgenoten gestart met de voorbereiding op een seizoen dat zijn club voor het eerst in de historie in de Hoofdklasse zal doorbrengen.

  “Ik denk wel dat we de promotie het echt verdiend hebben. We hebben een goede eerste seizoenshelft gespeeld en kwamen ook na de winterstop goed uit de startblokken. We waren het afgelopen seizoen echt een team. Als we achter kwamen, wisten we de wedstrijden toch weer om te draaien en wonnen we alsnog. We kregen ook ontzettend weinig doelpunten tegen. Wel is het zo dat we nog tegen drie of vier goede tegenstanders moesten spelen.”
  Kiekebelt kijkt uit naar de wedstrijden die komen gaan. “Het zijn natuurlijk in de meeste gevallen aansprekende tegenstanders. Het is leuk om bijvoorbeeld eens tegen Genemuiden te spelen. Het is alleen jammer dat ACV en Staphorst er niet meer bij in zitten. Wel is het natuurlijk dan zaak dat je een rol van betekenis kunt spelen. Dat het zwaar zal worden, staat wel vast. Het lijkt mij duidelijk dat we de gedoodverfde degradatiekandidaat zijn, maar dat dachten ze drie jaar geleden ook in de eerste klasse. Wat dat betreft maken we ook nu altijd weer een kans om er in te blijven. Er zijn altijd wel drie of vier ploegen die ook een minder seizoen hebben.”

  Debuut op 17-jarige leeftijd

  Door veel voetballiefhebbers zal Kiekebelt als een echte routinier worden gezien. De aanvaller is echter nog maar 29, maar debuteerde al op 17-jarige leeftijd in het eerste elftal van Hoogeveen. “Het is inderdaad al een hele tijd geleden dat ik mijn debuut maakte. Het ging daarna ook erg snel allemaal. Toch voelt het niet alsof ik er al zoveel seizoenen op heb zitten. Als je plezier hebt, vliegt de tijd zo voorbij.”
  Naast Hoogeveen en Noordscheschut speelde hij ook nog een aantal jaren voor HODO. Het opvallende is dat hij met alle drie clubs het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi heeft gewonnen. Ook trof hij het naar eigen zeggen met de trainers die de laatste jaren op zijn pad kwamen. “Met André Mulder heb ik zowel bij HODO als Noordscheschut gewerkt. Onder hem heb ik fantastische tijden meegemaakt en veel gewonnen. Onder hem hebben we ontzettend veel plezier gehad. Dat geldt overigens ook voor Jan Wielink en Marc van Meel. Ik heb geluk gehad dat bij de meeste trainers het plezier voorop stond en dat is wel belangrijk.”
  Eén wedstrijd staat komend seizoen natuurlijk extra aangekruist en dat is die tegen HZVV. “Dat is natuurlijk een wedstrijd die hier enorm leeft en waar normaal gesproken veel publiek op afkomt. Als speler kijk je daar ook naar uit. Het is een wedstrijd die je natuurlijk niet wilt verliezen.”

  Tekst + foto: Gerjo Stegeman

  Bekijk hier de video van het interview