• KANSENFESTIJN LEVERT NOORDSCHESCHUT TELEURSTELLENDE REMISE OP

  21 mrt 2023
 • Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut met 1 - 1 gelijkgespeeld tegen laagvlieger Heerenveen. Ook in deze wedstrijd kwam de equipe van Berry Zandink veelvuldig in scoringspositie, maar ook deze speelronde waren deze niet aan de Schutters besteed. Kort voor het sluiten van de markt kreeg men ook nog bijna de deksel op de neus. Adequaat ingrijpen voorkwam erger.
  Noordscheschut schoot voortvarend uit de startblokken. Na een aantal speelminuten bereikte een voorzet van Melvin Mol het hoofd van Rijnald Vos. Vos wist het leer echter niet goed richting doel te krijgen. Enkele minuten later was Nick Koster dicht bij de openingstreffer, hij kon ternauwernood vroegtijdig worden afgestopt. En een kopbal van opnieuw Vos verdween ditmaal langs de verkeerde kant van de paal.
   
  Na ruim een kwartier spelen een flinke domper voor Noordscheschut. Rots in de branding Ton Kamping moest zich noodgedwongen laten wisselen, met een op het eerste oog een vervelende knieblessure. Ondanks deze tegenvaller bleef Noordscheschut kansen creëren. Koster stormde alleen op de keeper af en speelde het speeltuig breed op de inglijdende Vos. De inzet van Vos verdween voor een leeg doel via de binnenkant van de paal weer terug het speelveld in.
   
  De mogelijkheden regen zich aaneen. Eerst belandde een kopbal van Robin Sikken ook op de paal. En een vrijstaande Vos kopte recht in de handen van de sluitpost van gastheren. Toch was het na ruim een half uur spelen diezelfde Vos die toch raak schoot. Koster was er als de kippen bij om een fout in de defensie af te straffen. Hij had oog voor Vos die op zijn beurt onberispelijk de 0 - 1 tegen de touwen schoot.
   
  Lang kon Noordscheschut echter niet genieten van deze voorsprong. Want enkele minuten later kwamen de gastheren al weer langszij. Na een inschattingsfout in de Noordscheschut-defensie, bracht Sander van de Werf de gelijkmaker op het scorebord.
  Ook aan het eind van het eerste bedrijf volgden nog enkele goed mogelijkheden. Zonder groots te spelen hielp Noordscheschut de ene na de andere grote kans om zeep. Een krachtige kopbal van Kevin van Dalen werd stijlvol onder de deklat vandaan getikt. En een kopbal van Sikken verdween rakelings naast.
   
  Het tweede bedrijf ging na een chaotische start verder waar men de eerste helft gebleven was. Een kopbal van Sikken belandde op de binnenkant van de paal. En een kopbal van Vos verdween enkele centimeters naast.
  Aan de andere zijde bleef het opletten voor de bezoekers. Van Dalen moest met een ijzersterke verdedigende actie doelman Roy Boertien bijstaan om een tegentreffer te voorkomen. Nadat Koster, op aangeven van Mol, nog een levensgrote kopkans naast het doel zag verdwijnen. En Damian Smand aan de andere zijde van het speelveld enkele counters op daadkrachtige wijze onschadelijk maakte. Werd een ieder duidelijk dat een remise deze middag het eindresultaat zou zijn
   
  Een teleurstellend resultaat voor Noordscheschut. Niet getreurd, volgende week komt DZOH op bezoek. Noordscheschut zal noodgedwongen op enkele plaatsen gewijzigd aan de aftrap verschijnen. De inzet en instelling zal echter niet anders dan anders zijn; kop d’r veur en deur.