• Nieuwjaarstoespraak VV Noordscheschut 2023

  15 jan 2023
 • In navolging van de voorzitter van VV Hollandscheveld (beter goed gejat, dan slecht bedacht)richt ik me via dit medium ook nog eens tot degenen die vandaag niet bij de nieuwjaarstoespraak zijn geweest.
  Eerst een korte terugblik op de laatste twee jaar, daarna een blik in de toekomst, waarin we vooral vooruit kijken naar zaken die gaan spelen en plannen die we willen gaan verwezenlijken.
   
  TERUGBLIK
   
  Op sportief gebied hebben we natuurlijk met ons eerste elftal twee seizoenen in de Hoofdklasse gespeeld.
  Een supermooi avontuur, waarbij we heel veel ervaringen hebben opgedaan, vele verre reizen hebben gemaakt, maar vooral ook hebben genoten.
  Helaas bleek de Hoofdklasse een stapje te hoog en we zijn nu weer terug op het eerste klasse niveau, waar we horen.
  We draaien prima mee in de voor ons nieuwe eerste klasse Oost.
  De dames- en meisjestak heeft net als de jeugdelftallen afgelopen jaren prima gepresteerd en hopelijk kunnen we dit in de nabije toekomst naar een nog hoger niveau gaan tillen.
  Grote smet op afgelopen seizoen en ook dit seizoen, is het derde elftal dat we afgelopen seizoen hebben laten vervangen door het vierde elftal en zelfs dit seizoen uit de competitie hebben teruggetrokken.
  Doodzonde dat dit heeft moeten plaatsvinden en we streven ernaar om komend seizoen weer een volwaardig derde elftal op de been te brengen!
  Op financieel gebied hebben we ondanks de twee corona seizoenen en hierdoor flink minder inkomsten, dankzij onze sponsoren, maar ook dankzij al onze leden ons hoofd nog goed bovenwater weten te houden.
  We hebben investeringen gedaan in onder andere ons machinepark, kunststof kozijnen geplaatst en een nieuw kassasysteem aangeschaft.
  Dit alles om maar zo goed mogelijk toekomstbestendig te zijn.
   
  TOEKOMST
   
  Dit brengt me meteen ook op de vooruitblik en de projecten waar we mee aan de slag willen en zullen gaan.
  Natuurlijk is het niemand ontgaan dat we na de coronacrisis bijna naadloos over gaan naar de volgende (energie)crisis.
  Ook wij als voetbalvereniging zullen hier de financiële gevolgen van gaan merken en zullen alle zeilen bij moeten zetten om te kunnen overleven.
  Vanaf midden 2023 loopt ons gascontract met onze huidige leverancier af en zullen deze kosten enorm gaan stijgen.
  Hoewel we al heel veel in duurzaamheid hebben geïnvesteerd: zonnepanelen, hotpipes en kunststof kozijnen zijn hier enkele voorbeelden van, zijn we samen met de andere voetbalverenigingen al in gesprek met de gemeente om te kijken of zij ons kunnen helpen om deze financiële tegenslag niet rechtstreeks op onze eigen leden te gaan verhalen.
  Het verduurzamen in de vorm van LED-veldverlichting is hier een onderdeel van, maar ook zijn we zelf opzoek naar oplossingen om het gebruik van gas en elektriciteit te beperken en hier slim mee om te gaan en ons sportpark en gebouwen te verduurzamen.
  Naast onze kosten zo laag mogelijk te houden, willen we onze inkomsten ook zoveel mogelijk maximaliseren om de goede balans te blijven houden.
  Het komende jaar zullen we ons met name ook focussen op onze sponsormogelijkheden, de uitbreiding hiervan, maar ook het marktprijsconform bijstellen van huidige contracten is hier onderdeel van.
  Meedenken, ideeën hierover zijn altijd welkom bij de sponsorcommissie!
  Al jaren hebben we het erover, maar eindelijk hebben we ook een stip op de horizon gezet en dat is voor de kantinerenovatie die voor de zomer van 2024 staat gepland.
  Natuurlijk is hier ook veel geld voor nodig en het komende jaar, zal er aan de hand van acties en activiteiten geld worden ingezameld om dit te kunnen bewerkstelligen.
  Hier hopen we ook op de steun van onze vrijwilligers en wellicht ook sponsoren.
  Brengt me bij het laatste, maar ook belangrijkste punt.
   
  DE VRIJWILLIGERS
   
  Om een gezonde vereniging te blijven, moeten niet alleen de financiën op orde zijn, maar moet de vereniging kunnen rekenen op actieve leden en ouders.
  Nu hebben we op dit moment de structuur voor ogen hoe deze zou moeten staan, maar ook in besturen, commissies lopen we steeds meer tegen onbemande functies aan en moeten de werkzaamheden onder minder mensen verdeeld worden, waardoor de druk maar blijft toenemen op individueel gebied.
  Ik wil hier echt de noodklok voor luiden, want deze situatie zal niet veel langer houdbaar zijn!
  Maar er is nog veel meer waarvoor vrijwilligers noodzakelijk zijn. Zo komen we nog altijd mensen te kort die zich in willen zetten voor de teams.
  De meeste teams beschikken over voldoende vrijwilligers, maar helaas zijn er ook altijd enkele teams waarvoor het moeilijk is en blijft om goede vrijwilligers/trainers te vinden.
  Ook blijft het elke week een enorme uitdaging om (assistent)scheidsrechters voor wedstrijden te vinden en aan te stellen.
  Daarnaast hebben we natuurlijk mensen nodig voor tal van andere activiteiten, zoals het organiseren van activiteiten, deelname aan diverse evenementen in het dorp, organiseren van het jeugdkamp, het draaien van de theeschenkdiensten/bardiensten, het onderhouden van velden/materialen, wassen van kleding etc.
  Als bestuur zien we vv Noordscheschut graag als een echte ‘ledenvereniging’ met actieve leden en actieve, betrokken ouders.
  Een vereniging die bijdraagt aan de sociale maatschappij, waar je met plezier een deel van je vrije tijd aan besteedt.
  Een vereniging ook met redelijke contributiebedragen, waar we geen betaalde krachten hoeven in te zetten om onze vrijwilligerstaken uit te voeren.
  Daarom steken we het komende seizoen wederom en net als vorig seizoen veel tijd en energie in het opzetten van een actieve pool van vrijwilligers (leden en betrokken ouders) zodat we er samen voor kunnen zorgen dat we een echte vereniging kunnen zijn en blijven.
  Om ons heen zien we ook bij andere verenigingen het tekort aan vrijwilligers en kunstgrepen zoals bij Klazienaveen. Het liefst willen we niet naar zo’n situatie toe en gelukkig hebben we ook een hele mooie pool aan vrijwilligers rondlopen bij onze vereniging.
  Naast vrijwilligers hebben we ook nog supervrijwilligers bij vv Noordscheschut rondlopen en graag willen vanuit het Bestuur een aantal mensen in het zonnetje zetten.
   
  HULDIGING LEDEN VAN VERDIENSTE
   
  Arie Hoogeveen
  Arie heeft twee perioden en in totaal 13 jaar in het Hoofdbestuur gezeten als bestuurslid Kantinezaken, daarnaast ook trainer/leider bij A1 en is ook jaren leider bij het eerste elftal geweest. Hierom hebben we als Bestuur besloten Arie lid van verdienste te maken!
   
  Jan Hooijer
  Jan is 6 jaar penningmeester in het Hoofdbestuur geweest, heeft jarenlang entreegelden geheven bij de thuiswedstrijden van het eerste, trainer geweest van de C2, heeft zitting gehad in de sponsorcommissie en in het dagelijks bestuur van de sponsorgroep, daarbij ook nog eens jarenlang bussponsor van het eerste elftal geweest.
  Vanuit het Bestuur hebben we daarom besloten om Jan lid van verdienste te maken.
   
  Coby Brakel
  Coby is al meer dan 15 jaar lid van de jeugdcommissie, zit in de organisatie van het jeugdhutspottoernooi, alsmede in de organisatie van het jeugdvoetbalkamp, ze is theeschenkster, barmedewerker bij doordeweekse wedstrijden, draait bestuurskamerdienst bij thuiswedstrijden van het eerste elftal, was sinds jaar en dag betrokken bij de kerstversiering van de kantine en het maken van kerstbakjes en bovendien een grote spil in de organisatie van het sinterklaasfeest in de kantine.
  Al met al een multi-talent en daarom hebben we als Bestuur bedacht om Coby tot lid van verdienste te maken.
   
  Piet Kleine
  Piet is meer dan 25 jaar barmedewerker geweest op donderdagavond en zaterdagochtend, was leider van het derde elftal, heeft diverse timmerwerkzaamheden uitgevoerd bij verbouwingen van de kantine, en hij is nu al jarenlang bij de vrijwilligersgroep voor het onderhoud van de velden/sportpark.
  Een enorme prestatie en daarom hebben we besloten als Bestuur ook Piet lid van verdienste van de voetbalvereniging te maken.
  Hulde voor deze 4 prachtmensen die al jarenlang laten zien dat de vrijwilligers de kurk zijn waarop onze vereniging drijft.
   
  Zonder vrijwilligers, geen voetbalvereniging!
  Meld je daarom ook aan als vrijwilliger bij onze mooie vereniging en draag bij aan een mooie toekomst voor onze club
   
  MOOIE GESTE EERSTE ELFTAL
   
  Ons eerste elftal stelt de prijscheque van 750 euro die gewonnen is tijdens de Hoogeveen zaalvoetbal cup ter beschikking aan onze jeugd!
  Verder rest me alleen nog jullie allen een heel gezond en sportief 2023 te wensen!
  Namens het Bestuur, jullie voorzitter Paul Volbeda.