• NOORDSCHESCHUT BEKERT VERDER NA MINIMALE ZEGE OP KLAZIENAVEEN

  24 okt 2022
 • Afgelopen zaterdag moest de equipe van Berry Zandink op bezoek bij derdeklasser V.V. Klazienaveen. Noordscheschut had de gehele wedstrijd de overhand. Toch werd het verschil pas is de slotminuten gemaakt.
  Eenrichtingsverkeer
  De eerste goede mogelijkheid was voor de bezoekers. In de 7e minuut werd een inzet Mees Vos in de korte hoek gekeerd. In de 20e minuut belandde een voorzet van Danny Kiekebelt bij tweede paal. De instormende Nick Koster kwam een teenlengte tekort om doeltreffend af te ronden. Noordscheschut zwaar de overhand, maar dit betaalde zich vooralsnog niet uit in kansen. Een inzet van Koster werd van richting veranderd, en scheerde enkele centimeters voorlangs. Een minuut belandde een afgemeten voorzet van Robin Sikken op het hoofd van Koster. Diens kopbal scheerde rakelings over de deklat. Weer een minuut later werd Kiekebelt in stelling gebracht, maar ook zijn inzet kon met het nodige kunst- en vliegwerk worden gekeerd. Deze fase van de wedstrijd was het alle zeilen bijzetten voor de thuisclub. Pas in de 41e minuut kon doelman Roy Boertien voor het eerst aan de bak. Hij verwerkte een vlammend afstandsschot tot corner. Beide teams zochten de kleedkamer op met de brilstand, Noordscheschut beter, zonder overigens groots te spelen.
  Wisselingen
  Tijdens de rust paste Zandink een driedubbele wissel toe, om alsnog een bres in de hechte Klazienaveen-defensie te slaan.
  Een vrije bal van Kiekebelt bereikte Rijnald Vos. Maar diens inzet kon bij de tweede paal worden gekeerd. Na een klein uur spelen moest Boertien voor de tweede maal deze middag redding brengen, op spaarzame uitval van de gastheren. De thuisclub raakte vermoeider, er ontstond meer ruimte op het drassige speelveld. Een inzet van de ingevallen Ramon Brakel spatte uiteen op de paal. Een vijftal minuten later zeilde een verwoestend afstandsschot van diezelfde Brakel rakelings over deklat.
  Rentree
  Een kwartier voor tijd besloot Zandink nogmaals twee wisselingen toe te passen. Binnen de lijnen kwamen Jesse Steenbergen én Melvin Mol. Het wonder Mol, door de medische wereld zo goed als afgeschreven, voelt zich na een operatie en een lange periode van herstel(trainingen) weer fit genoeg om binnen de lijnen te verschijnen. Hij deed meteen van zich spreken, want enkele minuten na zijn invalbeurt zou een indraaiende corner van diezelfde Mol zo achter in het doel ploffen. Het speeltuig kon met de grootst mogelijke moeite uit de doelmond worden verwerkt. Daar waar de wedstrijd leek af te stevenen op een penaltyserie, was het vijf minuten voor het eindsignaal alsnog raak. Een vrije bal van Mol vond het hoofd van Ton Kamping. Kamping kopte het speeltuig voor en Rijnald Vos knikte van dichtbij spijkerhard de 0 - 1 tegen de touwen. De moegestreden gastheren waren niet meer bij machte om er een slotoffensief uit te persen. Zo bekert Noordscheschut een ronde verder.
  Aankomende zaterdag speelt Noordscheschut om 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen v.v. Heerenveen.