• NOORDSCHESCHUT DOET ZICHZELF TE KORT TEGEN SVZW

  11 apr 2023
 • Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut de drie punten niet op sportpark De Meulewieke kunnen houden. Het spelbeeld was tegenstrijdig met de stand op de ranglijst. Maar kort voor het eindsignaal vonden de bezoekers uit Wierden alsnog het net. Maar hoe anders had het kunnen lopen deze voetbalmiddag.
   
  Onder de stralende zomerzon, soms verstopt achter een grijs wolkendek, trok de equipe van oefenmeester Berry Zandink voortvarend ten strijde. Al na een paar speelminuten, na een misverstand in de defensie van SVZW, was er de eerste goede mogelijkheid voor Noordscheschut. Mees Vos mikte het speeltuig echter in de handen van de weifelende sluitpost. Enkele minuten later slalomde Nick Koster zich een weg door de defensie. Maar oog in oog met de keeper kwam deze als winnaar uit de bus.
   
  Hier bleef het niet bij. Nadat eerst een inzet van Ramon Brakel nog vroegtijdig kon worden geblokt, stond ditmaal Melvin Mol oog in oog met de sluitpost. Mol omspeelde de keeper en werd met een technisch begaafde judo-veeg gevloerd. Scheidsrechter Wijma wuifde dit voorval gedecideerd naar het rijk der schwalbes. Helaas zou deze misser niet de enige scheidsrechterlijke dwaling van de middag zijn.
   
  Enkele minuten later verdween een volley van diezelfde Mol enkele centimeters voorlangs. Ook een kopbal van de vandaag in de basis startende Bjorn Schonewille verdween naast. De kansen regen zich aaneen binnen de eerste tien minuten. De hoog op de ranglijst prijkende bezoekers waren murw geslagen en hadden simpel geen antwoord op de dadendrang van de Schutters.
   
  Na een kleine twintig minuten was er de eerste mogelijkheid voor de bezoekers. Men dacht te scoren, maar dit gebeurde na een overtreding op doelman Roy Boertien. Aan de andere zijde kwam Mol wederom in kansrijke positie, maar andermaal verdween zijn schot langs de verkeerde kant van de paal. Nadat Boertien een afstandsschot had gekeerd was Robin Sikken op slag van rust alsnog dicht bij een verdiende voorsprong. Zijn kopbal werd met de nodige moeite van de doellijn gered.
   
  De tweede helft ging Noordscheschut verder waar het gebleven was. Een goed aangesneden corner van Mol werd kiezelhard ingekopt door Koster, maar andermaal werd een inzet van de lijn gekeerd. Hierna golfde de wedstrijd op-en-neer, zonder dat beide teams echt tot grote kansen kwamen. De bezoekers die vandaag een periode in de wacht konden slepen, en de koppositie op de ranglijst konden bemachtigen, waren vooralsnog niet bij machte om Noordscheschut pijn te doen.
   
  De wedstrijd werd grimmiger, de irritaties namen toe. Dit resulteerde tot een opstootje in de 75e minuut. Dennis Hooijer werd gevloerd, maar speelde verder om in balbezit te blijven. Er ontstond een botsing en meerdere duwende spelers mengden zich in de situatie. Toen de gemoederen enigszins waren bedaard vroeg de grensrechter de scheidsrechter bij zich. Waar een ieder dacht dat beide spelers een gele kaart kregen voorgeschoteld, was dit voor een speler van SVZW wel het geval. Maar Hooijer kon inrukken met een rode prent. Niet de eerste foutieve beslissing van de assistent-scheidsrechter deze middag, maar wel een hele belangrijke.
   
  Noordscheschut nu met een man minder, probeerde met het mes tussen de tanden minimaal een punt over de streep te trekken. Al was de eerste goede mogelijkheid voor Koster die aan de rechterkant ontsnapte en frank en vrij op het vijandige doel afstormde. Toen besloot de andere assistent-scheidsrechter ook een duit in het zakje te doen en dirigeerde zijn vlag in de lucht voor buitenspel. Dit was bij lange na niet het geval, maar leidsman Wijma kon niet anders dan dit vlagsignaal overnemen. Waar normaalgesproken assistent-scheidsrechters onzichtbare helpers zijn van de leidsman, deed het arbitrale trio deze middag wel heel nadrukkelijk zijn best om een stempel op de wedstrijd te drukken.
   
  Noordscheschut leek lang stand te kunnen houden, maar moest in de 89e minuut alsnog een tegentreffer incasseren. Een afgeslagen corner werd andermaal in de doelmond gebracht. Het leer belandde voor de voeten van Frank Smit die Boertien van dichtbij kansloos liet.
   
  Een zure nederlaag. Buiten het feit dat de arbitrage niet zijn beste middag had, moeten de Schutters ook zeker hand in eigen boezem steken. Want waar men speelronde op speelronde kans op kans weet te creƫren, wordt er simpelweg te weinig gescoord. Volgende week speelt Noordscheschut andermaal een thuiswedstrijd, ditmaal komt asv Dronten op bezoek.