• NOORDSCHESCHUT GEEFT VOORSPRONG UIT HANDEN

  28 mrt 2023
 • Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut zichzelf een uiterst slechte dienst bewezen na een nederlaag tegen directe concurrent DZOH. Na een half uur spelen leek er geen vuiltje aan de lucht. Noordscheschut stond met 2 - 0 voor en DZOH had tussentijds een rode prent ontvangen. Na het eindsignaal stond er echter een 2 - 3 voor de bezoekers op het scorebord. De Schutters met het schaamrood op de kaken het veld verlatend, afgetroeft met eigen middelen.
   
  Op een stormachtig sportpark De Meulewieke schoot een gehavend Noordscheschut uit de startblokken. Eerst zorgde een voorzet van Nick Koster voor het nodige gevaar. Kort daarna werd een kopbal van Rijnald Vos, op aangeven van Jesse Steenbergen, van de doellijn gehaald. Na een kwartier spelen was het dan toch raak. De vandaag in de frontlinie geposteerde Bjorn Schonewille ontsnapte aan de aandacht van de DZOH-defensie en lepelde het speeltuig stijlvol in de kruising.
   
  Vijf minuten later een nieuwe domper voor de gasten. Ondanks dat Steenbergen een overtreding tegen kreeg,
  werd hij vanuit het niets tegen vlakte gehoekt. De voorgeschotelde rode prent voor Tim Aasman was meer dan terecht. Noordscheschut verder tegen tien man. Het werd nog mooier. Na ruim een half uur spelen mocht Ramon Brakel aanleggen voor een corner. En Robin Sikken knikte op zijn beurt het leer snoeihard tegen de touwen.
   
  DZOH kwam vooralsnog niet in het schouwspel voor. Hoe anders zou dit worden. Amper twee minuten na de tweede treffer was de eerste kans meteen raak. Vanaf de rechterflank werd het speeltuig voorgebracht en bij de tweede paal binnengeschoten door Bjorn Jansen. DZOH had het geloof weer terug. En toen men op slag van rust ook nog een penalty toegekend kreeg, kwamen de bezoekers zelfs weer langszij.
   
  De tweede helft was bar en boos. De snijdende wind en slagregen maakten fatsoenlijk voetbal onmogelijk. Noordscheschut wist geen gebruik te maken van de man-meer-situatie. De gastheren grossierden in balverlies en het maken van verkeerde keuzes. Toen DZOH in de 80e minuut zelfs nog op een 2 - 3 voorsprong kwam door andermaal een treffer van Joël Zweerink, was de gifbeker helemaal leeg. Althans bijna, want binnen een tijdsbestek van enkele minuten ontving Steenbergen tweemaal een gele kaart, zodat ook hij vroegtijdig noodgedwongen moest inrukken.
   
  Ondanks alle malaise kreeg Noordscheschut in de absolute slotfase nog een levensgrote kans, maar deze was niet aan Vos besteed. Een voetbalmiddag om snel te vergeten. Volgende week tijd voor revanche in de uitwedstrijd tegen Achilles ‘12.