• NOORDSCHESCHUT HEER EN MEESTER IN LEEK

  16 apr 2024
 • Afgelopen zaterdag werd in de tweede klasse J de topper tussen de nummer twee op de ranglijst, VEV ‘67, en koploper Noordscheschut afgewerkt. Op een belabberd speelveld, geflankeerd door een fikse zijwind, trok de equipe van Berry Zandink aan het langste eind.

  Met Kevin van Dalen en Melvin Mol terug in de basiself ging de wedstrijd van start. Veel toeschouwers langs de zijlijn om deze kraker te aanschouwen, waarvan een aanzienlijk deel afkomstig uit Noordscheschut. De eerste mogelijkheid was voor de thuisclub. Vanuit kansrijke positie wist men het leer niet tussen de palen te krijgen.

  Na deze waarschuwing nam Noordscheschut het heft stevig in handen. Goed voetbal was door eerder genoemde factoren nagenoeg onmogelijk, maar de Schutters gingen gedreven op jacht naar een voorsprong. Een schot van Mol ging ruim naast en een kopbal van Robin Sikken verdween over de deklat. Nadat doelman Wiebe Zinger eerst nog een verdwaalde voorzet onschadelijk maakte, was Ton Kamping dicht bij een treffer. De volley van Kamping ging een meter langs de verkeerde kant van de kruising. Ook frontloper Danny Kiekebelt deed een duit in het zakje. Zijn poging van afstand kon onschadelijk worden gemaakt door de sluitpost.

  In de 37e minuut was het dan toch raak. Een afgeslagen vrije trap belandde voor de voeten van Kamping. De robuuste centrumverdediger haalde verwoestend uit en zag het speeltuig langs de verbouwereerde keeper verdwijnen. De bezoekers op voorsprong, gezien het spelbeeld ook meer dan terecht. Enkele minuten later leek de vliegensvlugge Enrico Schonewille de score te verdubbelen. Maar van dichtbij verdween zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal.

  Ook bij aanvang van het tweede bedrijf trok Noordscheschut ten aanval. Speldenprikken van Kiekebelt, Schonewille en Kamping vonden vooralsnog niet het gewenste resultaat. Naast het veld en de wind kwam er nog een vervelende factor in het spel. De vlaggenist van de gastheren deed er alles aan om de marge op het scorebord minimaal te houden. De pijlsnelle Schonewille werd tot tweemaal toe onterecht, gereed om richting vijandig doel te snellen, afgevlagd.

  Zodoende bleef de thuisclub nog enigszins in de wedstrijd. Zinger moest nog eenmaal redding brengen na een hachelijk moment vanuit een corner. Hierna stelde Noordscheschut orde op zaken. Een vrije trap van de voet van Mol vond Kevin van Dalen. De veelvuldig scorende centrumverdediger zag tijd om het speeltuig aan te nemen en rondde bekwaam af in het dak van het doel. Na deze treffer bleef het eenrichtingsverkeer. Een inzet van Mol kon nog worden gekeerd. Maar na een goede pass van Aron Drent dook Schonewille vrij op voor het vijandige doel en tekende de 0 tegen 3 aan. De thuisclub was niet bij machte om Noordscheschut pijn te doen. En nadat Kiekebelt en Mees Vos zelfs nog dicht bij een vierde treffer waren vond de uitstekend leidende leidsman Nigro het mooi geweest voor deze voetbalmiddag.

  Een dikverdiende overwinning voor Noordscheschut. Op basis van een flinke dosis energie en kracht, bij vlagen flink gehinderd door enkele factoren, heer en meester tegen één van de naaste concurrenten. Nog vijf finales te spelen voor de Schutters. Als men de mindset van hedenmiddag vasthoudt dan gloort er iets moois aan de horizon.