• NOORDSCHESCHUT KRIJGT TE WEINIG TEGEN URK

  20 apr 2022
 • Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut de thuiswedstrijd tegen Urk met 0 - 1 verloren. Zoals wel vaker dit seizoen, bij de rode lantaarndrager in de Hoofdklasse B, viel het dubbeltje net de verkeerde kant op. Als er ooit een zaterdag was, waarop het ooit zo roemruchte amateur-voetbalbolwerk Urk was te verslaan, dan was dat afgelopen zaterdag.

  Op een zonovergoten sportpark De Meulewieke stonden beide teams aan de aftrap. Noordscheschut in het vertrouwde blauw-wit, Urk in het traditionele uittenue.

  Het was Urk dat daadkrachtig uit de startblokken kwam. Want na halfslachtig wegwerken in de laatste linie van Noordscheschut werd het doel van Noordscheschut onder vuur genomen. In eerste instantie kon doelman Roy Boertien redding brengen. Maar hij kon niet voorkomen dat de rebound bij tweede paal alsnog werd binnengewerkt door Klaas Romkes. 0 - 1 in de 8e speelminuut.

  Enkele minuten later werd het doel van Boertien andermaal bestookt. De doelpoging van dichtbij verdween over.
  Ook na een scherp aangesneden voorzet van Urk, moest Boertien alle zeilen bijzetten om een treffer te verijdelen.

  Noordscheschut kwam vooralsnog niet verder dan enkele corners. Na een klein half uur spelen moest Mees Vos het veld verlaten met een fikse hoofdwond. Voor hem in de plaats kwam Rijnald Vos.

  Door deze noodgewongen wissel kwam Nick Koster, in de frontlinie, nog meer op een eiland te staan. Er werden dan ook niet of nauwelijks kansen gecreëerd in het resterende deel van de tweede helft. Ook niet door een pover spelend Urk.

  De tweede helft schoot Noordscheschut uit de startblokken. In de 51e minuut zorgde een scherp aangesneden vrije bal Robbert-Jan Hamberg, tot driemaal toe voor gevaar. Binnen een tijdsbestek van twintig seconden kwam Rijnald Vos oog in oog met de doelman van Urk te staan, zijn inzet werd gekeerd. Een inzet van Koster werd van dichtbij geblokt en ook de instormende Kevin van Dalen wist het net niet te vinden. In deze fase kwam Urk, met samengeknepen billen, goed weg. In de 70e minuut was Noordscheschut andermaal dicht bij de gelijkmaker. Een kopbal van Koster vond van dichtbij niet het gewenste resultaat. De druk van Noordscheschut nam zienderogen toe, met opportunistisch voetbal.
  Een loepzuivere handsbal van Urk werd weggewuifd, geen strafschop, opnieuw kwam Urk met de schrik vrij. Aan de andere zijde bleef het oppassen voor een gevaarlijke uitval van de Urkers. Men was echter niet bij machte om de Schutters echt te verontrusten.

  In de absolute slotfase was er nog één levensgrote kans voor de thuisploeg. Kevin van Dalen mocht op de rand van het zestienmetergebied aanleggen voor een vrije trap. Zijn kanonskogel werd met de grootst mogelijke moeite gekeerd. De rebound belandde op de knie van de instormende Ton Kamping, die van dichtbij zijn inzet enkele centimeters over de deklat zag scheren.