• NOORDSCHESCHUT MEDEKOPLOPER IN 1E KLASSE E

  14 nov 2022
 • Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut de thuiswedstrijd tegen Achilles ‘12 uit Hengelo met 2 - 0 gewonnen. Nick Koster was de gevierde man bij de equipe van Berry Zandink, door beide treffers voor zijn rekening te nemen.
  Noordscheschut ging voortvarend van start. Na amper twee minuten spelen werd Nick Koster de diepte ingestuurd, maar zijn inzet miste kracht en verdween voorlangs. Noordscheschut was vanaf het openingssignaal de bovenliggende partij. De organisatie stond wederom als een huis, maar het viel nog niet mee om een bres te slaan in de defensie van de bezoekers. Danny Kiekebelt bracht Rijnald Vos in stelling, maar vanuit kansrijke positie kopte Vos jammerlijk over. Ook een schitterende volley van Kiekebelt kon worden verijdeld door de sluitpost van de gasten. Ook Ton Kamping was dichtbij een treffer, maar zijn inzet verdween over de deklat.
  De tweede helft, eenzelfde spelbeeld, Noordscheschut naarstig op zoek naar de openingstreffer. Eerst nam Ramon Brakel het vijandige doel onder vuur, maar zijn inzet strandde via de keeper op de deklat. In de 54 minuut was het dan toch raak. Een strak afgemeten corner van Kiekebelt belandde op het hoofd van Koster, die op zijn beurt het speeltuig snoeihard tegen de touwen knikte.
  Na deze treffer ging de thuisploeg op dezelfde voet verder. De bezoekers hadden niets in te brengen dan lege briefjes. Na ruim een uur spelen wederom een levensgrote kans voor de Schutters. Na weergaloos voorbereidend werk van Koster, was het Kevin van Dalen die zijn inzet op de lat uiteen zag spatten. Hierna kabbelde de wedstrijd voort naar het eindsignaal. In de absolute slotfase kreeg de deze middag andermaal subliem spelende Koster loon naar werken. Vanuit een corner knikte hij opnieuw raak. De 2 - 0 een feit en de wedstrijd definitief beslist.
  Noordscheschut door deze prima overwinning medekoploper in de 1e Klasse E. Volgende week speelt men een uitwedstrijd tegen ASV Dronten.