• NOORDSCHESCHUT NIETS IN TE BRENGEN TEGEN RKAV VOLENDAM

  14 mrt 2022
 • Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut met 0 - 3 verloren van RKAV Volendam. De makkelijk voetballende bezoekers kwamen vroeg op voorsprong. Waren gedurende de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en liepen eenvoudig uit naar een 0 - 3 eindstand.

  Het was wederom puzzelen geblazen voor oefenmeester Marc van Meel. Daar waar Dennis Hooijer en Ton Kamping weer van de partij waren. Kon de trainer niet beschikken over de geblesseerde Jos Kroezen. De ‘s ochtends van een vakantie teruggekeerde Nick Koster nam plaats op de reservebank.

  Onder de stralende lentezon lieten de bezoekers van meet af aan zien waarom ze geposteerd staan in de bovenste regionen van de Hoofdklasse B. De jonge Volendamse ploeg, veelal hun jeugd genoten bij de plaatselijke profclub, schoot uit de startblokken. Na enkele speldenprikken was het in de 8e minuut meteen raak. Een bekeken afstandsschot plofte tegen de touwen achter een verbouwereerde Roy Boertien. Amper een kwartier later was het opnieuw raak. Door individuele klasse werd de verdediging van Noordscheschut vakkundig aan flarden gespeeld. En na een breedte bal werd van dichtbij de 0-2 binnen geschoven. Noordscheschut wist zich geen raad met de opponent.

  In de 36e minuut moest Boertien gestrekt naar de hoek, na een vrije bal in korte hoek. Op slag van rust sneed Volendam andermaal door de defensie, ditmaal spatte de doelpoging uiteen op paal.

  De tweede helft begon met een wissel. Rick Veldman werd vervangen door Nick Koster. Zowaar was het eerste wapenfeit voor de thuisploeg. Mees Vos kwam echter een teenlengte tekort om doeltreffend af te ronden.
  De bezoekers combineerden er bij vlagen lustig op los. Men ondervond weinig hinder van de oneffenheden op de grasmat. Echte grote kansen creëerde men echter niet. Tot de 57e minuut. Na een aanval over de rechterflank, werd het speeltuig voorgebracht en doeltreffend afgerond. Het pleit beslecht, een eretreffer voor Noordscheschut leek het hoogst haalbare.

  Een knappe volley van Dennis Hooijer spatte uiteen tegen de paal. En een vrije bal Bouwman zeilde richting kruising, maar de keeper bracht vakkundig redding.
  De eretreffer kwam er niet. Want nadat Koster eerst een voorzet langs de verkeerde kant van de paal kopte. Mocht hij in de slotfase aanleggen voor een vrije bal. Deze verdween echter hoog over.

  Een verdiende nederlaag voor de thuisclub. RKAV Volendam duidelijk een maatje te groot. Volgende week wacht Noordscheschut andermaal een loodzware opgave, op bezoek bij sportclub Genemuiden.