• NOORDSCHESCHUT OVERKLAST DZOH

  7 nov 2022
 • Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut een overtuigende zege geboekt tegen het nog ongeslagen DZOH. Na een stroef eerste half uur kwamen de bezoekers in een mum van tijd met 0 - 3 voor. En DZOH was niet bij machte om de hechte Noordscheschut-defensie ook maar enigszins te verontrusten.
  Aftastende openingsfase
  Na een indrukwekkende minuut stilte, ter nagedachtenis aan de deze week overleden Geert Botter, ging de wedstrijd op het fonkelnieuwe kunstgrasveld van DZOH van start. Noordscheschut was in de openingsfase veelvuldig aan de bal. DZOH trok zich en masse terug en loerde op een pijlsnelle uitval. Beide ploegen kwamen niet verder dan enkele speldenprikken over en weer. Het enige noemenswaardige feit binnen het eerste half uur, was dat de sluitpost van DZOH noodgedwongen vervangen moest worden vanwege een blessure.
  Stormloop
  Na ruim een half uur spelen ontspon zich het eerste hachelijke feit voor het doel van Roy Boertien. De doelman taste mis op een hoge bal, maar geschrokken van de plots ontstane mogelijkheid werd het speeltuig van dichtbij over het doel gewerkt. Enkele minuten later was het aan de andere zijde wel meteen raak. De ook vandaag weer sterk opererende Ton Kamping stoomde met de bal aan de voet het speelveld over, en speelde Ramon Brakel vrij in de rechterhoek van het speelveld. Brakel bracht op zijn beurt het leer voor op Rijnald Vos, die de bal op fabelachtige wijze in het dak van het doel joeg. Na deze opsteker ging Noordscheschut meteen op jacht naar meer. DZOH werd in deze fase compleet overlopen door een ijzersterk spelend Noordscheschut. Een doelpoging van Nick Koster kon nog ternauwernood worden verijdeld door de uitstormende doelman. Enkele minuten later was het opnieuw raak. Kamping stuurde van achteruit Koster de diepte in. Die op zijn beurt het speeltuig subliem over de keeper tilde; 0 - 2! Noordscheschut bleef aandringen, maar grote kansen volgden niet meer. De gastheren waren blij met bevrijdende rustsignaal van de prima leidende scheidsrechter Tyler.
  Pleit beslecht
  Bij aanvang van de tweede helft pakte de equipe van Berry Zandink de bezoekers opnieuw bij de strot. Al na enkele minuten spelen was het voor de derde maal deze middag raak. Brakel legde met gevoel de bal over de verdediging. Koster nam het leer in één keer op de pantoffel en de bal sloeg binnenkant paal in de verre hoek binnen. Noordscheschut speelde energiek en overtuigend als team, en overklaste de opponent uit Emmen op alle fronten. Toen Noordscheschut de teugels enigszins liet vieren, ontstond er zowaar enige dreiging voor het doel van Boertien. Maar de doelman stond zijn mannetje met een flitsende redding op een vrije bal in de korte hoek. Hierna volgden nog enkele mogelijkheden voor de thuisploeg. Eerst spatte een inzet uiteen op de paal. Enkele minuten later ging een inzet rakelings voorlangs.
  Eenvoudig uitgespeeld
  In de loop van het tweede bedrijf werd er door beide trainers flink gewisseld. Dit leidde echte niet tot grote veranderingen binnen de lijnen. DZOH was simpelweg niet opgewassen tegen de dadendrang van Noordscheschut. En Noordscheschut deed op zijn beurt te weinig met de ontstane ruimte achter de defensie van DZOH. Invallers Bjorn Schonewille en Melvin Mol waren nog wel dicht bij een vierde treffer. Maar Schonewille stuitte op de keeper, en een inzet van Mol verdween over.
  Een ijzersterk optreden van Noordscheschut deze middag. Met een dikverdiende 0 - 3 zege als eindresultaat. Volgende week speelt Noordscheschut een thuiswedstrijd tegen Achilles ‘12 uit Hengelo.