• NOORDSCHESCHUT PAKT DE DRAAD WEER OP TEGEN KOLLUM

  12 feb 2024
 • Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut de uitwedstrijd in en tegen Kollum met 2 - 3 gewonnen. Op een moeilijk bespeelbaar veld boekte Noordscheschut een verdiende overwinning.

  De eerste speldenprik van de bezoekers kwam van het hoofd van Robin Sikken. Vanuit een corner van Melvin Mol knikte de robuuste verdediger het speeltuig naast. Ook de tweede doelpoging ontstond na een corner van Mol. Een afgeslagen bal belandde via een combinatie voor de voeten van Enrico Schonewille. Schonewille zag zijn inzet echter gekeerd. Bij de derde corner van Mol was het dan toch raak. Ditmaal belandde de rebound voor de voeten van Danny Kiekebelt die met een fabelachtige halve omhaal het net deed bollen.

  Noordscheschut terecht op voorsprong. De gastheren hadden moeite om de Schutters bij te benen. Flinke domper was wel het uitvallen van Ton Kamping na een half uur spelen. De verdediger moest zichtbaar aangeslagen het veld verlaten met een knieblessure. De bezoekers gingen na deze tegenvaller echter verder waar ze waren gebleven, op jacht naar de 0 - 2. Een goede actie van Mees Vos bracht bijna de instormende Björn Schonewille in stelling. En een secuur afgemeten voorzet van Jesse Steenbergen kon door een verdediger worden weggekopt voor deze Kiekebelt bereikte. Uit de daaropvolgende hoekschop kopte Kevin van Dalen enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal. Op slag van rust was er ook de eerste mogelijkheid voor Kollum en dat was ook meteen een flinke scoringskans. Thieme Brandsma dook vrij op voor doelman Wiebe Zinger. Zinger werd gepasseerd maar de voor Kamping ingevallen Kevin Koster keerde het leer tijdig voor de doellijn.

  Het tweede bedrijf kwam Noordscheschut goed uit de kleedkamer. Na enkele speldenprikken was de eerste grote kans voor Enrico Schonewille. Oog en oog met de doelman leek hij deze te verschalken, maar de sluitpost herstelde zich tijdig en keerde het speeltuig alsnog. Hierna golfde de wedstrijd op en neer, zonder dat Noordscheschut echt in de problemen kwam. Totdat in de 73e minuut Gerard van Zonneveld vanuit het niets de 1 - 1 aantekende. Frank en vrijstaand bij de tweede paal rondde hij bekwaam af. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de gelijkmaker. Want amper twee minuten later zette de ingevallen Ramon Brakel de Schutters weer op voorsprong na een ziedend afstandsschot.

  Nauwelijks een minuut later stelde Noordscheschut helemaal orde op zaken. Een corner van Enrico Schonewille kon niet goed worden verwerkt. In de ontstane chaos was het Aaron Drent die van dichtbij de 1 - 3 op het scorebord bracht. Dat Johan Schat in de slotfase vanuit buitenspelpositie de 2 - 3 voor zijn rekening nam was louter voor de statistieken. Noordscheschut kwam niet meer in gevaar en speelde de wedstrijd gedecideerd uit.

  Een dikverdiende overwinning voor de equipe van Berry Zandink, die na de misstap van vorige week de draad weer hebben opgepakt. De eerstkomende twee weekenden hoeft men niet in actie te komen. Op 2 maart komt v.v. Groningen op bezoek op sportpark De Meulewieke.