• NOORDSCHESCHUT SPEELT GELIJK TEGEN ZUIDWOLDE

  11 sep 2023
 • Afgelopen woensdagavond werd de verplaatste bekerwedstrijd Noordscheschut tegen Zuidwolde gespeeld. Na een subtropische avond met twee incomplete teams stond er uiteindelijk een 3 - 3 eindstand op het scorebord.
  Vanaf het openingssignaal trok Noordscheschut meteen ten strijde. Op de snelle kunstgrasmat probeerde de equipe van Berry Zandink van meet af aan Zuidwolde onder druk te zetten. Het eerste wapenfeit kwam van de voet van Mees Vos. Zijn inzet scheerde rakelings langs de kruising.
  Hierna kon een doelpoging van Bjorn Schonewille eenvoudig worden opgepikt door de keeper.
  Na een klein kwartier spelen was het diezelfde Schonewille die de score opende. Op aangeven van Damian Smand schoot hij vanuit de draai beheerst de 1-0 binnen. Noordscheschut prima uit de startblokken, maar kreeg toch al spoedig tegenslag te verwerken. Want amper vijf minuten na de openingstreffer bracht Zuidwolde, bij de eerste de beste stuiptrekking, de stand op al weer op 1 tegen 1. Na een foutieve breedtepass sneed men door de Noordscheschut-defensie en werd het speeltuig achter een kansloze Roy Boertien geschoven.
  Noordscheschut kon weer opnieuw beginnen. Een inzet van Robin Sikken, na een vrije trap van Jos Kroezen, kon in de verre hoek worden gekeerd. Na een half uur kwam Noordscheschut toch weer op voorsprong. Eerst leek een indraaiende hoekschop van Smand rechtstreeks tussen de palen te verdwijnen. De rebound belandde voor de voeten van Schonewille die koelbloedig zijn tweede treffer van de avond aantekende.
  Maar de geschiedenis herhaalde zich. Lang kon Noordscheschut niet genieten van deze voorsprong. Amper vijf minuten later stond het wederom gelijk. Doelman Boertien tastte mis en Zuidwolde tekende van dichtbij de 2 - 2 aan. Op slag van rust leken de bezoekers zelfs op een 2-3 voorsprong te komen. Eerst spatte een inzet op de paal, enkele seconden later bracht Boertien redding. Aan de andere zijde kopte de bij de tweede paal geheel vrijstaande Nick Koster over.
  De tweede helft kwam het eerste wapenfeit van de voet van diezelfde Koster. Zijn schot spatte uiteen op de paal. Hierna werden inzetten van Koster en Schonewille gekeerd en Kroezen vond ook de paal op zijn weg. Na ruim een uur spelen kwam Noordscheschut opnieuw op voorsprong. Een scherp aangesneden voorzet van Kevin Koster bereikte broerlief Nick Koster, die op zijn beurt via de binnenkant van de paal prachtig de 3-2 binnen knikte.
  De wedstrijd bloedde na deze treffer langzaamaan dood. Kansen bleken schaars, het spel was langzaam en slordig, maar Noordscheschut had wel de overhand. Een misser in de Noordscheschut-defensie bracht de spanning bijna terug. Boertien tikte met een uiterste krachtsinspanning de inzet naast. Aan de andere zijde werd een kopbal van Kroezen gepakt. Na het missen van enkele goede mogelijkheden leek Noordscheschut op een minimale overwinning af te stevenen. Totdat middenvelder Mark van der Belt het leer op zijn pantoffel nam en deze snoeihard en weergaloos in de kruising joeg; 3 - 3.
  In de absolute slotfase trachtte Noordscheschut nog eenmaal op voorsprong te komen. Maar een schot van de ingevallen Melvin Mol scheerde rakelings over de deklat. Niet het begin waar de Schutters op hadden gehoopt. Aanstaande zaterdag speelt men de tweede bekerwedstrijd, waarin Alcides uit en in Meppel de opponent zal zijn.