• NOORDSCHESCHUT ‘UITGEBEKERD’ NA NEDERLAAG TEGEN DZOH

  24 nov 2022
 • Afgelopen dinsdagavond heeft Noordscheschut op een druilerig sportpark De Meulewieke met 2 - 4 verloren van DZOH. Nadat DZOH in de eerste helft de bovenliggende partij was. Volgde in de tweede helft een ware stormloop op het doel van de bezoekers. Dit mocht echter niet baten. De gasten uit Emmen gaan een ronde verder in de beker.
  Noordscheschut miste door verschillende omstandigheden een aantal basisspelers. Na een op-en-neer golvende openingsfase, was het Ton Kamping die na tien minuten spelen de 1 - 0 binnenschoot. Een rebound vanuit een corner werd in de verre hoek binnengeschoten. Na deze treffer was DZOH de bovenliggende partij. Noordscheschut loerend op mogelijkheden in de omschakeling.
  Na een aantal speldenprikken was het na een half uur spelen raak voor de bezoekers. In eerste instantie kon een inzet nog worden gekeerd. Maar de rebound werd alsnog binnengeschoten, 1 tegen 1. Enkele minuten later kwam DZOH op voorsprong. Een miscommunicatie bij Noordscheschut werd genadeloos afgestraft. Vanaf de linkerkant werd het speeltuig in de verre hoek binnen geschoten. Amper een paar minuten later werd de achterstand voor Noordscheschut nog groter. Een vrije bal vanaf de linkerkant werd door alles en iedereen gemist. En van dichtbij kon de 1 - 3 worden binnen gekopt. In een kwartier tijd Noordscheschut in geslagen positie.
  Toch rechtte men al voor het rustsignaal de rug. Een kopbal van Bjorn Schonewille kon met de nodige moeite tot corner worden verwerkt. En op slag van rust bracht Nick Koster de spanning zelfs weer terug in de wedstrijd. De ook vanavond weer zeer ijverige aanvalsleider werd de diepte ingestuurd, en tikte het leer beheerst langs de uitstormende keeper. Beide teams zochten de kleedkamer op met een 2 -3.
  Vanaf het beginsignaal van de tweede helft voerde Noordscheschut de druk op op het vijandige doel. De bezoekers kwamen er simpelweg niet aan te pas. Er volgden enkele hachelijke momenten voor het doel van de gasten. Echt uitgespeelde kansen creëerde de equipe van Berry Zandink vooralsnog niet.
  Tot een kwartier voor tijd de ingevallen Aron Boer opdook voor het doel, en vanuit kansrijke positie over kopte. Een schot van Danny Kiekebelt werd vroegtijdig geblokt en een inzet van Koster werd gekeerd in de korte hoek. Robin Sikken was nog het dichtst bij een treffer. Zijn vlammende afstandsschot spatte onderkant lat weer terug het speelveld in. Ondanks de stormloop bleef de gelijkmaker uit. En nadat DZOH, vanuit een spaarzame counter, kort voor het sluiten van de markt de 2 - 4 aantekende, was de wedstrijd beslist.
  Noordscheschut op basis van de tweede helft zeker meer verdiend. Oefenmeester van DZOH, Marc van Meel, sprak nadien van een zeer terechte overwinning voor DZOH. De normaalgesproken zo objectieve oefenmeester zal zich de tweede helft waarschijnlijk weer even trainer van de blauwwitten hebben gewaand. Desondanks wensen wij hem, en DZOH, veel succes in de volgende knock-out-ronde van de beker.
  Aanstaande zaterdag wacht Noordscheschut weer een belangrijke competitiewedstrijd, thuis tegen Go Ahead Kampen, aanvang 14.30 uur.