• NOORDSCHESCHUT VERSLAAT KOPLOPER WHC

  7 feb 2023
 • Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut een puike prestatie geleverd door de koploper van de 1e Klasse E, WHC, in eigen huis te verslaan. Na een heroïsch gevecht op Sportpark Mulderssingel stapten de mannen van Berry Zandink als overwinnaar van het veld.
   
  Met het zonnetje stralend aan de hemel begon Noordscheschut goed aan de wedstrijd. In de openingsminuut werd Nick Koster de diepte in gestuurd. Zijn voorzet kon worden weggekopt en het speeltuig belandde voor de voeten van Jos Kroezen. Vanuit kansrijke positie schoot Kroezen jammerlijk over. Enkele minuten later werd Noordscheschut andermaal gevaarlijk. Jesse Steenbergen stoomde op over de rechterflank en bracht het leer voor. Voordat spits Rijnald Vos de bal tegen de touwen kon glijden werd deze ternauwernood tot corner verwerkt. Noordscheschut had in de openingsfase de zaken goed voor elkaar en onder controle.
   
  Nadat in de eerste twintig minuten het spel zich voornamelijk had afgespeeld op de helft van WHC, doken de gastheren ook voor het eerst op voor het doel van Roy Boertien. Maar voordat Boertien in actie hoefde te komen werd het schot tijdig geblokt. Noordscheschut kreeg aan de andere zijde wel een levensgrote kans. Een afgemeten crosspass van Melvin Mol bereikte Koster. Koster lepelde het speeltuig beheerst over de keeper, maar helaas ook net over de de deklat. De sluitpost van WHC maakte geen solide indruk en ondervond behoorlijke hinder van de laaghangende zon. Bij een hoge voorzet grabbelde hij mis, maar de aanvalslinie van Noordscheschut wist hier niet van te profiteren.
   
  Na ruim een half uur spelen was het dan eindelijk raak. Een vrije bal van de vandaag uitblinkende Mol werd in eerste instantie afgeslagen. Maar de rebound krulde diezelfde Mol op weergaloze wijze in de bovenhoek. Lang kon Noordscheschut echter niet genieten van deze verdiende voorsprong. Amper vijf minuten later werd Sargon Gouriye in stelling gebracht en schoot feilloos de 1 - 1 tegen de touwen.
   
  De tweede helft gingen de Schutters andermaal voortvarend van start. Tot tweemaal toe leverde een voorzet van Mol gevaar op, maar men was niet in staat om doeltreffend af te ronden. Aan de andere zijde belandde een inzet van Gouriye op de vuisten van Boertien. Na een verre inworp van Mol was Koster dicht bij de 1 - 2, maar zijn inzet verdween enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal. Na ruim een uur spelen ook een levensgrote kans voor de thuisploeg. Boertien kon eerst redding brengen op een kiezelharde kopbal en ook in de rebound was de sluitpost het speeltuig meester. WHC in deze fase de bovenliggende partij en dwong Noordscheschut ver terug. Kroezen voorkwam een tegentreffer door een inzet van de doellijn te keren.
   
  Met een driedubbele wissel bracht Zandink vers bloed binnen de lijnen. WHC bleef de bovenliggende partij, men werd vooral gevaarlijk vanuit standaardsituaties. Waar beide ploegen na het verstrijken van de laatste speelminuten zich leken te verzoenen met een remise, dacht Kevin van Dalen hier anders over. In blessuretijd knikte hij vanuit een goed aangesneden corner van Mol op sublieme wijze de 1 - 2 tegen de touwen. WHC murw geslagen door deze flinke domper. Men had de tijd niet meer en was niet bij machte om de Schutters van de eerste overwinning in 2023 af te houden.
   
  Een geweldige prestatie van Noordscheschut. Er werd brutaal gespeeld tegen de koploper, die verrast leken door de energieke speelwijze van de bezoekers. En waar het de afgelopen weken bij vlagen niet mee zat, zat men vandaag eens aan de goede zijde van de medaille. Volgende week speelt Noordscheschut een thuiswedstrijd, om 14.30 uur wordt er afgetrapt tegen DOS Kampen.