• NOORDSCHESCHUT WEET OOK TWEEDE DUEL IN HOOFDKLASSE NIET TE WINNEN

  6 sep 2021
 • Noordscheschut heeft ook zijn tweede wedstrijd in de Hoofdklasse verloren. Buitenpost was met 1-3 te sterk. De ploeg van trainer Marc van Meel had geen geluk met de keuzes van de arbiter, want bij alle drie de doelpunten kon een vraagteken gezet worden.
  Na een saai eerste half uur, was de eerste grote mogelijkheid voor Nick Koster. Hij kwam een teennagel tekort om de openingstreffer te maken. Een minuut later was het wel raak aan de andere kant, al leek voorafgaand aan de goal van Rob Schokker een overtreding vooraf plaats te vinden.


  Vrije trap
  Na de rust kreeg Buitenpost gelijk een goede kans. Scheidsrechter Veekamp gaf voordeel na een overtreding op Schokker. Rolf Dijk kwam vrij voor de keeper Wiebe Zinger te staan, maar miste, waarna de man in het zwart alsnog voor de overtreding floot. Noordscheschut vond het niet terecht dat de scheidsrechter alsnog floot, omdat Dijk zelf de kans verprutste. Vervolgens was het Dijk die via een vrije trap de bal in de hoek krulde, waarbij Zinger er niet goed uitzag.
  De treffer van Dijk leek de beslissing. Al dacht invaller Melvin Mol daar heel anders over. Via een corner maakte hij de 1-2 via een bekeken schot. Daarna rook de thuisploeg een punt en ging daarna op zoek. Onder meer Niels Overweg had de gelijkmaker op de schoen.


  Blessuretijd
  In blessuretijd kreeg Noordscheschut nog een vrije trap op een mooie positie. Melvin Mol raakte, via de muur, de paal. Doelman Zinger ging bij de corner mee naar voren. Uit de afgeslagen hoekschop maakte Erolind Dergurti de 1-3. Maar omdat de doelman ontbrak ontging het Veekamp dat de aanvaller van Buitenpost buitenspel stond. Na twee duels heeft Noordscheschut nog steeds nul punten.


  Man van de wedstrijd: Jesse Steenbergen