• NOORDSCHESCHUT WINT IN EXTREMIS VAN DOS KAMPEN

  3 okt 2022
 • Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut de eerste driepunter behaald in de 1e Klasse E. In de uitwedstrijd tegen DOS Kampen leek het er lange tijd op dat de Schutters andermaal met lege handen zouden staan. Maar zoals zo vaak rechtten de blauwwitten in de slotfase van de wedstrijd de rug, en bogen een 1 - 0 achterstand om naar een 1 - 2 overwinning.
  Na een week van afwezigheid kon trainer Berry Zandink weer plaatsnemen op de bank. Hij zag een gelijkopgaande eerste helft, waarin weinig tot niets te beleven viel. De eerste mogelijkheid was voor de thuisploeg. Maar een inzet verdween rakelings voor het doel van sluitpost Roy Boertien.
  Na een kwartier spelen kwam de uit Dublin teruggekeerde Nick Koster in botsing met een tegenstander. Met een flink opengescheurde wenkbrauw leek het einde oefening voor Koster. Maar in een tijdsbestek van vijf minuten had verzorger Rick Wasse hem weer opgelapt. Koster de rest van de middag duidelijk herkenbaar met tulband, als equivalent van Sinbad de zeeman.
  Na een klein half uur spelen ook het eerste wapenfeit van Noordscheschut. Een prima pass van Robin Sikken belandde voor de voeten van Koster, maar diens volley miste de nodige kracht. Een paar minuten later waren de gastheren dichtbij een treffer. Maar het centrale duo Kevin van Dalen en Ton Kamping vulde elkaar prima aan en kon een tegentreffer verijdelen.
  De eerste helft kabbelde voort naar het rustsignaal. De thuisploeg had meer balbezit, maar echt een bovenliggende partij was er niet.
  In de tweede helft kwam DOS Kampen al vroeg op voorsprong. Een foutief ingeschatte bal leverde de gastheren een twee-tegen-één-situatie op. En het was Allan Bakker die het speeltuig beheerst in de verre hoek plaatste. Amper bekomen van de schrik, was het een minuut later bijna weer raak. Maar een inzet van afstand verdween enkele meters naast het doel van Boertien.
  In de 73e minuut bracht diezelfde Boertien prima redding op een één-tegen-één-situatie. De rebound belandde voor de voeten van een aanvaller van DOS Kampen, maar ditmaal bracht Kamping redding op de lijn. Andermaal kwam het leer in bezit van de thuisploeg. Maar ditmaal plukte Boertien, met een fabelachtige actie, de bal van de voeten voor deze doeltreffend kon worden afgerond.
  Na deze hachelijke minuten vond Zandink het welletjes geweest. Hij bracht powerhouse Danny Bouwman om de slag op het middenveld op te pakken. En spits Björn Schonewille werd in de voorhoede geposteerd om als aanspeelpunt te fungeren. Ook stormram Sikken werd naar de frontlinie gedirigeerd. Tijd voor opportunisme, tijd voor sensatie, en die kwam er.
  De gastheren hadden moeite met de opportunistische speelstijl van Noordscheschut. Eerst kon een inzet van Jos Kroezen nog worden gekeerd. Maar dit bleek slechts uitstel van executie. In de 85e minuut vond een lange bal van achteruit het hoofd van Sikken. De bal belandde achter de verdediging, voor de voeten van Rijnald Vos, die op zijn beurt de gelijkmaker binnenschoot.
  De thuisploeg leek aangeslagen en Noordscheschut denderde voort. En het enthousiasme werd beloond. Want in de laatste speelminuut, na opnieuw een lange bal die met het hoofd werd verlengd, belandde het leer voor de voeten van Van Dalen, die koelbloedig en strak de 1 - 2 tegen de touwen schoot!
  Hierna volgde spoedig het eindsignaal. De Schutters euforisch en de bezoekers in mineur. In enkele minuten tijd, het tij volledig gekeerd. Het tekent de ploeg van Zandink, die op karakter al vaker dergelijke overwinningen uit het vuur sleepte. En dat het voetballend niet altijd hoogstaand was, daar maalde na afloop geen Schutter om.
  Volgende week speelt Noordscheschut de thuiswedstrijd tegen KHC, één van de koplopers in de 1e Klasse E na twee overwinningen. Om 14.30 uur staan beide ploegen aan de aftrap op sportpark De Meulewieke.