• PRENT Dorpentoernooi - gesprek met Berry Zandink

  26 jul 2022
 • Als opmaat voor de 5e editie van het Prent Dorpentoernooi spraken we met de trainers van de organiserende clubs, als 3e in de rij Berry Zandink, trainer van VV Noordscheschut:

  We vragen trainer Zandink van VV Noordscheschut wat zijn persoonlijke historie als voetballer en trainer is:
  Ik kom van oorsprong uit Zwolle en heb daar altijd bij WVF gespeeld.
  Voor mijn studie ging ik in Heerenveen wonen en heb daar gespeeld bij; Heerenveense Boys, Read Swart en ONS Sneek. Ik moest helaas op 23 jarige leeftijd al stoppen vanwege knie problemen. Aankomend seizoen begin ik aan mijn 23e jaar als hoofdtrainer, waarvan de laatste 18 jaren op 1e Klasse, Hoofdklasse of Topklasse niveau. Regionale verenigingen waar ik o.a. werkzaam ben geweest zijn; Alcides, Hoogeveen en MSC-Amslod. Daarnaast heb ik ervaring in het betaalde voetbal opgedaan bij FC Emmen, waar ik de C-junioren, A-junioren, Beloften getraind heb. Tevens ben ik assistent-trainer geweest bij het 1e elftal van FC Emmen in de Keukenkampioen Divisie.

  Uiteraard stellen we ook de vraag waar de vereniging VV Noordscheschut voor staat:

  vv. Noordscheschut is een échte dorpsclub die saamhorigheid hoog in het vaandel heeft staan. Er spelen alleen jongens uit het dorp en de nabije regio. De binding met de trouwe supporters is dan ook groot. In het veld worden de mouwen opgestroopt en schuwt men de duels niet, en ook daar is het mét elkaar en voor elkaar! Na te hebben gestreden en alles gegeven te hebben in de wedstrijd, analyseert men in de kantine de wedstrijd uitvoerig samen met vrienden & supporters in de 3e helft!

  De reden van deelname aan het Prent Dorpentoernooi is als volgt:

  Vanwege het regionale karakter. Een aantal oefenwedstrijden tegen buurtclubs die je bij aanvang van de voorbereiding op het nieuwe seizoen aangereikt krijgt.

  Over de doelstelling voor komend seizoen is Zandink duidelijk, hij wil en verwacht een rol van betekenis te gaan spelen in de 1e klasse.
  Op het prent Dorpentoerooi voorspelt Zandink een finale tussen zijn eigen ploeg en VV Hollandscheveld, met als winnaar VV Noordscheschut.
  Wij wensen ook Berry Zandink en VV Noordscheschut veel succes op het Prent Dorpentoernooi!