• RUIME NEDERLAAG NOORDSCHESCHUT

  11 apr 2022
 • Na enkele speelronden goed partij te hebben geboden, ging het afgelopen zaterdag tegen Eemdijk een stuk minder voortvarend. Al na vijfentwintig minuten spelen keek de equipe van Marc van Meel tegen een 3 - 0 achterstand aan. Noordscheschut deed nog wel iets terug, maar kon verder niet voorkomen dat de gastheren uitliepen naar een 5 - 1 overwinning.

  De eerste mogelijkheid was voor de thuisclub. Na vijf speelminuten werd een scherp aangesneden voorzet door alles en iedereen gemist. Enkele minuten later was het dan toch raak. Na een verre inworp ging alles en iedereen onder het speeltuig door. Bij de tweede paal werd even eenvoudig als doeltreffend raak geschoten.

  Een bijzonder zwakke start van Noordscheschut. Want na enkele behoorlijke mogelijkheden voor Eemdijk, lag in de 18e minuut het leer voor de tweede keer achter doelman Roy Boertien. Een voorzet vanaf de linkerflank kon frank en vrij worden binnen gekopt. Amper bekomen van de schrik, viel na vijfentwintig minuten spelen ook de derde tegentreffer. Na slecht uitverdedigen was de thuisploeg er als de kippen bij om dit genadeloos af te straffen.

  Noordscheschut stond erbij en keek ernaar. Een flinke hagelbui deed het tij echter keren. In de 35e minuut belandde een vrije bal van Robbert-Jan Hamberg op het hoofd van Nick Koster. Koster kopte de bal terug en Kevin van Dalen schoot snoeihard de 3 - 1 tegen de touwen. Noordscheschut kwam in deze fase iets beter in de wedstrijd. Geklungel van Eemdijk kon net niet worden afgestraft. Ook een nieuwe doelpoging van Van Dalen smoorde in een mĂȘlee van benen.

  Ook bij aanvang van de tweede helft een goede mogelijkheid voor Noordscheschut. Een voorzet van Mees Vos bereikte het hoofd van Koster, diens kopbal miste echter de kracht om de keeper te verschalken. Aan de andere zijde was het wel weer raak. De aanval van Eemdijk sneed als een mes door de boter langs de defensie van Noordscheschut en rondde doeltreffend af.

  Het pleit was beslecht. Eemdijk kreeg nog een aantal behoorlijke mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Hier slaagde men eenmaal in, zodat er uiteindelijk een 5 - 1 eindstand op het scorebord stond.

  Een middag om snel te vergeten. Volgende week speelt Noordscheschut de thuiswedstrijd tegen het altijd lastige Urk.