• SENSATIONELE PROMOTIE NOORDSCHESCHUT NAAR DE HOOFDKLASSE

  26 mei 2020
 • De druiven waren zuur toen afgelopen seizoen, na zeventien speelronden, het corona-virus de wereld plots op zijn kop zetten en er een abrupt einde kwam aan de competitie. Juist op dat moment was Noordscheschut de trotse lijstaanvoerder in de 1e Klasse E en had inmiddels de tweede periodetitel op zak.
  Vanzelfsprekend staat de gezondheid van een ieder voorop, maar toen de KNVB in april besloot om alles competities vroegtijdig te beëindigen, bleek dit voor Noordscheschut een extra bittere pil. Het eerste elftal van de hechte dorpsclub, onder de bezielende leiding van oefenmeester Marc van Meel, verkeerde in een bloedvorm en de Hoofdklasse lonkte.
  Het was helaas niet anders. Volgend seizoen, nieuwe ronde, nieuwe kansen. Schier onmogelijk om het afgelopen seizoen te overtreffen, maar lijfspreuk van de Schutters: De kop d’r veur en deur!
  Toch ontstond er een klein sprankje hoop, toen in de beruchte wandelgangen werd gesproken over de promotie van enkele teams naar hogere klassen. Dit vanwege teams die werden opgeheven en ter opvulling van bepaalde competities. Voor Noordscheschut ontstond de mogelijkheid om zich via de achterdeur alsnog in te schrijven voor de Hoofdklasse. Dit deed men spoedig en daarna het was afwachten geblazen.
  Vandaag kwam de KNVB met de verlossende mededeling: Seizoen 2020/2021 gaat Noordscheschut uitkomen in de Hoofdklasse! Een prestatie van wereldformaat, indirect toch behaald op eigen kracht. Nog nooit eerder speelde het vlaggenschip van Noordscheschut op een dergelijk hoog niveau. Dus wat er komend seizoen ook gaat gebeuren, er gaat geschiedenis worden geschreven.
  Zowel spelers, staf als alle supporters die Noordscheschut een wam hart toedragen zullen staan te popelen voor de aftrap van het nieuwe voetbalseizoen. Er zullen leuke affiches op het programma staan en er zal wat moeten worden afgereisd. En over het niveau, we gaan zien wat de Hoofdklasse ons gaat brengen, een jaar ervaring pakken ze ons sowieso nooit meer af en wie weet..