• TERECHTE REMISE TUSSEN NOORDSCHESCHUT EN DOS KAMPEN

  13 feb 2023
 • Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut met 0 - 0 gelijkgespeeld tegen Dos Kampen. Beide ploegen kregen enkele kansen op de overwinning, maar de doelpunten bleken schaars deze voetbalmiddag.
   
  Na een indrukwekkende minuut stilte, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije, ging de wedstrijd onder een grijs wolkendek van start. De openingsfase was voor de bezoekers uit Kampen. De eerste goede mogelijkheid belandde in de handen van doelman Roy Boertien. Aan de andere zijde was een inzet van Ramon Brakel een eenvoudige prooi voor de keeper.
   
  Na ruim een kwartier spelen stuurde Jesse Steenbergen Nick Koster de diepte in. Koster omspeelde zijn directe tegenstander en werd gevloerd binnen de beruchte lijnen. Melvin Mol ontfermde zich over de toegekende strafschop, maar zag zijn inzet worden gekeerd door de sluitpost van de bezoekers. De grensrechter zag echter dat de keeper te vroeg van zijn doellijn afging, dus mocht Mol zich opmaken voor een herkansing. Maar ook de tweede strafschop van Mol trof geen doel. Andermaal bleek de keeper een grote sta in de weg.
   
  Noordscheschut in deze fase de bovenliggende partij zonder zelf hoogstaand te spelen. Een kopbal van Kevin van Dalen, uit een corner van Mol, verdween over. Aan de andere zijde pareerde Boertien een zwakke inzet van de geheel vrijstaande spits van de bezoekers.
   
  Het eerste wapenfeit van het tweede bedrijf kwam op naam van de bezoekers. Men brak door over de linkerflank, maar het speeltuig werd naast geschoven. Na ruim een uur spelen zagen de toeschouwers een mooie aanval van de thuisploeg. Koster bracht het leer voor vanaf de rechterflank. Deze belandde via Brakel en Kroezen voor de voeten van gelegenheidsspits Robin Sikken, maar de inzet van Sikken verdween enkele meters over het vijandige doel.
   
  Dos Kampen probeerde zich keer op keer naar een fatsoenlijke aanval te voetballen. Maar hier slaagde men niet of nauwelijks in, evenals Noordscheschut overigens. Beide ploegen grossierden in slordig balverlies. In de 65e minuut moest Mees Vos geblesseerd het veld verlaten met een op het eerste oog zware blessure. Bjorn Schonewille nam zijn plaats in. Nadat een inzet van Brakel enkele meters naast verdween. Kwamen de Schutters een kwartier voor tijd met de schrik vrij. Een afstandsschot ging door de handen van Boertien, maar spatte via de binnenkant van de paal weer terug het veld in.
   
  In de absolute slotfase probeerden beide teams nog wel de winnende treffer te forceren. Mol was enkele malen dichtbij, maar het mocht deze middag niet zo zijn. De komende twee weekenden heeft Noordscheschut vrijaf.